Krivična prijava protiv Vučića i Vulina dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal

Krivična prijava koju je potpredsednik GO SNS Miloš Vučević podneo Republičkom javnom tužilaštvu protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina, dostavljena je Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Krivična prijava protiv Vučića i Vulina dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal
Foto: 021.rs
Kako piše Blic, nju je Tužilaštvu za organizovani kriminal prosledilo Republičko javno tužilaštvo.
 
Vučević je prijavu podneo u utorak, kada je poručio da se u njoj nalaze navodi iz medija kojima su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dovodili u vezu sa klanom Veljka Belivuka. 
 
U prijavi se traži da nadležno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i da "javnost dobije odgovor kakav zaslužuje". 
 
"Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni. Naveli smo sve medije koji su proteklih dana pisali. Ja verujem u pravosudni sistem naše države. Neka se utvrde sve činjenice. Neka tužilaštvo utvrdi ko je šta uradio", rekao je tad Vučević.
 
Dodajmo da ovo nije prvi put da Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv svog stranačkog šefa. To je učinio i početkom decembra 2019. godine, kada je podneo prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se utvrdila njihova umešanost u aferu "Jovanjica". 
  • Ivana

    05.08.2021 23:47
    SNS
    Puna podrška predsedniku Vučiću da fina i pravdena Srbija pobedi. Hvala predsedniku Vučiću na svemu. Srbija se danas cela razvija i gradi.
  • Uzas

    05.08.2021 19:01
    Jedan
    Pa kako vas vise nije sramota da nas pravite budalama.Prvo je hteo da tuzi sam sebe a onda su nesretniku rekli da to bas I ne moze pa je opet uvukao Milosa da se igraju pravde.Jbt dokle vise?
  • Dendi

    05.08.2021 18:17
    NapreDNO srljanje
    Ovo je dokaz da u ekonomskom tigru ne postoji nikakva razlika između cirkusa i pravosuđa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.