Tiodorović: Krizni štab preporučio vakcinaciju đaka starijih od 12 godina

Krizni štab zauzeo je stav da se snažno preporuči vakcinacija učenika starijih od 12 godina, potvrdio je član tog tela Branislav Tiodorović.
Tiodorović: Krizni štab preporučio vakcinaciju đaka starijih od 12 godina
Foto: 021.rs
Na pitanje da li je dopis Ministarstva obrazovanja školama koji je dospeo u javnost zasnovan na preporuci Kriznog štaba, Tiodorović je potvrdio da jeste, prenose Novosti.
 
On napominje da preporuku školama nije poslao Krizni štab, već Ministarstvo obrazovanja u saradnji sa Institutom Batut.
 
Tiodorović: Septembar će biti test
 
Prema njegovim rečima, septembar će biti "test" koliko su se sprovodile mere protiv korona virusa i koliki su rezulati vakcinacije.
 
"Porast broja novozaraženih koji trenutno imamo nije iznenađujući, imajući u vidu povratak velikog broja turista iz zemalja u kojima je epidemijska situacija dosta lošija. Ovaj rast koji sada imamo će se nastaviti", rekao je Tiodorović za list "Danas".
 
On je podsetio da osnovne epidemiološke mere u Srbiji nikada nisu ukinute, kao ni drugde u svetu, a jedino što Krizni štab može da učini jeste da pozove na kontrolu tih mera.
 
"Kod nas još uvek nije situacija takva da je potrebno uvoditi nove mere. Crna Gora je na primer uvela skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 12, ali tamo je situacija znatno lošija nego kod nas. Isto važi i za Grčku", naveo je.
 
Tiodorović je istakao da je sada važno da se poveća obuhvat vakcinacije, a da je poslednja šansa za to avgust jer će nakon toga doći do još većeg broja zaraženih "pa će oni koji se vakcinišu imati veći rizik da se zarze između dve doze".
 
"Mi moramo sprovesti vakcinaciju ne samo među mladima, koji se često pominju, već i radno aktivnim stanovništvom, gde je obuhvat takođe nezadovoljavajući", dodao je.
 
Tiodorović je naveo da su neki članovi Kriznog štaba, među kojima je i on, na prošloj sednici preporučili da se uvede obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika.
 
"Ako je već obavezna za hepatitis B i to 15 godina unazad, zašto ne bi bila i za kovid. Pacijenti u bolnicu ulaze sa potvrdom o vakcinaciji ili negativnim PCR testom. Šta se, dakle, dešava ako se tamo zaraze? Oni mogu da tuže zdravstvenu ustanovu. Zdravstveni radnici moraju da se ponašaju odgovorno i prema sebi i prema pacijentima", naglasio je.
  • Marijana

    08.08.2021 17:14
    Antitela
    Ja kao i moji roditelji smo preležali i zaista mi je potpuno nelogično da primamo vakcinu. Hvala bogu imali smo minimalne simptome. Ovo što se uvodi je čista diktatura. Ali neće moći dovela tako!
  • pera nevera

    07.08.2021 11:15
    plaćenici
    Decu niko ne sme da TAKNE !
  • Jaca

    07.08.2021 11:06
    Prvo svi lekari, prosvetari, državni službenici, poslanici na svim nivoima, članovi kriznog štaba, diplomate, botovi, članovi sns, pa ćemo razgovarati za dalje. Ja sam se vakcinisala, mada sam preležala kovid, zbog bezbednosti drugih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija