Drobnjak: Teretnjaci će plaćati putarinu na magistralnim putevima

Javno preduzeće Putevi Srbije zbog povećanja bezbednosti saobraćaja, radi na projektu uvođenja naplate putarine za kamione teže od 12,5 tona na magistralnim putevima.
Drobnjak: Teretnjaci će plaćati putarinu na magistralnim putevima
Foto: 021.rs
To je za TV Prva izjavio direktor ovog preduzeća Zoran Drobnjak. On je istakao da je cilj da se teretnjaci usmere na autoputeve.
 
"U sklopu tog projekta bismo putem video-nadzora pratili teške kamione, naplaćivali im putarinu i usmeravali ih sa magistralnih puteva, kao što je recimo Ibarska magistrala", rekao je Drobnjak.
 
Naveo je i da se planira ugradnja kamera za povezivanje Puteva Srbije sa policijom, kojima bi se pratilo preticanje preko pune linije.
 
Na taj način bi policija u istom trenutku imala informaciju o ovakvom preticanju i mogla da kazni vozače koji pretiču preko pune linije.
  • Max

    11.08.2021 06:08
    Re
    Ma u redu je to, lepse bi bilo bez kamiona, samo zaboravljate da vam tim kamionima stize hrana, pelene za vasu bebu, TV za koji stedite i sve druge stvari koje ce poskupeti. Jeste li spremni i to da prihvatite ? Da li je za nesrecu u Petrovaradinu, Novom Sadu ili Borci kriv vozac kamiona ? Oni moraju biti potpuno trezni i njihova voznja se kontrolise tahografom. Po meni mnogo manja opasnost od pijanih i bahatih.
  • Zoran

    09.08.2021 21:33
    Magistralni Put Niš Dimitrov grad šleper do šlepera
  • Mil

    09.08.2021 19:58
    Gorana Kovačića
    Samo se čeka da neko pogine na raskrsnici Petefi Šandora i Gorana Kovačića, svaki dan udes, bilo je i da auto uleti u dvorište sa te raskrsnice zbog udesa, razvali ogradu od kuće itd. Samo je sreća da se niko nije zatekao na pešačkoj stazi u tim trenucima, pisali peticije da se stave ležeći policajci, nosili slike sa udesa u mesnu zajednicu i nikom ništa. Komentar tu je predviđen semafor ali grad trenutno nema para. Sve će to uraditi kada neko izgubi život a tada je kasno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.