Troje državljana Srbije u Kabulu, "radi se na njihovoj evakuaciji"

Državljani Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić nalaze se pored ulaza u vojni aerodrom u Kabulu, u tom gradu je još jedna državljanka Srbije, a "radi se na njihovoj evakuaciji".
To je danas rekao otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji Siniša Pavić.
 
Na osnovu onoga što je čuo od naših državljana u Kabulu i na osnovu onoga što se može "ispratiti preko medija", Pavić je za RTS rekao da je u glavnom gradu Avganistana "situacija dramatična". On je naveo da oko vojnog aerodroma "koji je za evakuacije najzanimljiviji" ima od 1.000 do 2.000 ljudi.
 
"Neki od njih su naoružani i ne isključuje se mogućnost nasilnog upada", istakao je Pavić.
 
Amasada Srbije u Indiji, dodao je, u kontaktu je sa državljanima Srbije i predstavnicima zemalja za koje očekuju da bi mogli da ih uključe u evakuacione letove.
 
"U kontaktu smo i sa indijskim vlastima zato što i zemlja domaćin razmišlja o organizaciji mogućih evakuacionih letova i korišćenje tih letova se u ovom trenutku čini kao najrealniji, najbezbedniji i najefikasniji put i način da se evakuacija izvede. Nadamo se da će to da bude realizovano u najkraćem roku", naglasio je Pavić. 
 
Talibani civilima oduzimaju oružje
 
Talibani su danas u Kabulu počeli da prikupljaju oružje od civila, uz obrazloženje da im više nije potrebno za ličnu zaštitu.
 
Predstavnik talibana je izjavio Rojtersu da su "ljudi držali oružje zbog lične bezbednosti".
 
"Sada se mogu osećati bezbedno. Nismo ovde da bi naudili nevinim civilima", rekao je predstavnik talibana. 
  • @Марина

    16.08.2021 18:30
    "...Надам се да талибанско правосуђе није љигаво и корумпирано као наше..."

    BAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    Ovo misli da talibani poznaju pravosuđe hahahahahaha
    Za javno iskazivanje gluposti, javno ismevanje, po zasluzi:D
  • Марина

    16.08.2021 15:15
    Шта су тамо радили? У чије име? У наше никако не. Радити за окупаторску армију хиљадама километара далеко од Србије???? Какве то везе има са нама? Надам се да талибанско правосуђе није љигаво и корумпирано као наше.
  • Radoznali

    16.08.2021 14:14
    Pitam samo
    A čime su se ova trojica bavila u Avganistanu.Mislim od čega su živeli.Ako nije državna tajna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija