Uhapšeni saradnik Veljka Belivuka udaljen sa "državnog posla", ali ga i dalje plaćamo

Uhapšeni saradnik Veljka Belivuka - Vladimir Grek udaljen je sa "državnog posla", ali i dalje prima platu u javnom preduzeću.
JKP "Higijena" iz Pančeva donelo je Rešenje o privremenom udaljenju sa posla Vladimira Greka, a dok traje suspenzija on će primati nadoknadu u visini 25 odsto osnovne zarade, piše u dokumentu koji je na Tviteru objavila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.
 
Vladimir Grek uhapšen je 4. februara, sa još 18 pripadnika Belivukovog klana, a sudeći po dokumentu koji je objavila Tepić, rešenje o njegovom udaljenju sa posla doneto je tek 13. avgusta, šest meseci kasnije.
 
U tom dokumentu piše da je Grek zaposlen na neodređeno vreme, na radnom mestu stručnog saradnika za tehnologiju rada i upravljanja otpadom, te da ima četvrti stepen stručne spreme. Takođe, navodi se da mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i dodaje da je produžen 30. jula.
 
U rešenju piše i da se zaposleni kome je određen pritvor udaljava sa rada od prvog dana pritvora, odnosno od 6. februara ove godine, pa sve dok pritvor traje.
 
Sudeći po tom dokumentu, Grek će "za vreme privremenog udaljenja sa rada" primati naknadu u iznosu od 25 odsto plate. U rešenju piše i da zaposleni nema porodicu koju izdržava, te da je odluka doneta u skladu sa Zakonom o radu, kojim je predviđeno da za vreme privremenog udaljenja sa rada zaposlenom pripada jedna četvrtina osnovne zarade.
 
"Evo kako i dalje plaćamo članove Belivuk klana koje su Vučićevi funkcioneri zaposlili u javnim preduzećima samo dva meseca pre hapšenja! Tim zaposlenjima završili su im da im sve vreme plaćamo deo plate iz budžeta! Iliti zbrinuli ih i dok su iza rešetaka", navela je Marinika Tepić na svom profilu na Tviteru. 
 
 
Tepić je ranije izjavila da je Greka u JKP Higijena zaposlio aktuelni gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.
 
Ona je objasnila da je Stevanović to učinio još dok je bio na čelu tog preduzeća, napominjući da je u decembru prošle godine Grek dobio rešenje kao stalno zaposleni.
 
Podsetimo, Tepić je navela da je Grek bio jedan od kolovođa bakljade tokom policijskog časa prošle godine. Ona je u februara na konferenciji za medije u Pančevu rekla da su bakljade na krovovima zgrada u Pančevu, u znak podrške SNS, organizovali i sprovodili saradnici i članovi kriminalne grupe uhapšenog Veljka Belivuka i da je među njima bio Grek.
 
"Ovo je čovek koji se zove Vladimir Grek, on je među uhapšenima zajedno sa Veljkom Belivukom. U pitanju je čovek koji je snimljen 28. aprila 2020. godine kako ispred sedišta SNS u Pančevu dobija direktivu da otpočne sramne bakljade protiv opozicije i Dragana Đilasa", rekla je Tepić, pokazujući fotografiju muškarca za kojeg je tvrdila da je pomenuti Vladimir Grek.
 
Inače, kako je preneo KRIK, Tužilaštvo je razotkrilo koje su tajne nadimke članovi grupe koristili na skaju, pa je tako Vladimir Grek bio Ragnarot.
  • Garisa

    21.08.2021 13:13
    Kako?
    Kako strucni saradnik sa cetvrtim nivoom strucne spreme, zar tu ne treba sedmi, sa cetvrtim moze biti visi referent u najboljem slucaju? Sve ostalo po strani dok se ne dokaze krivica i u cemu je sve, ako jeste, ucestvovao…
  • Bojan

    18.08.2021 13:32
    @BulevarEvrope

    A ko je tebi uplatio internet?
    Znamo da rogata živina ne može da učestvuje u platnom prometu.
  • Pravda

    18.08.2021 10:51
    @BulevarEvrope
    Da li je to ključno pitanje, zaista?!?
    Da li je to jedini logični zaključak nakon pitanja koje je iznela Marinika?
    Budi Bog s nama ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija