Dečak napadnut u centru Kosovske Kamenice, policija i Kancelarija za KiM različito o incidentu

Dvanaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti M. S. napadnut je danas oko 14 sati u centru Kosovske Kamenice.
"Nјega je, bez ikakvog povoda, napala grupa starijih Albanaca i nanela mu povrede po licu", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije
 
Da se incident dogodio potvrdio je i portparol Kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani, ali on tvrdi da je u pitanju tuča dečaka koji su se posvađali.
 
Otac: Napadnut je iz čista mira
 
Dečaka, kome su povrede sanirane u lokalnoj ambulanti, bez povoda su napali trojica vršnjaka dok se vraćao iz prodavnice, rekao je za Euronews njegov otac N. S.
 
"Iz čista mira, mog sina i njegove drugove su napala trojica albanskih dečaka. Nasrnuli su na mog sina, dok su njegovi drugovi pobegli. Njega su oborili na zemlju, šutirali ga i udarali. Osim povreda u predelu nosa i vilice, ogrebotine na kolenu, moj sin je doživeo psihičke traume od straha", kaže N. S.
 
On navodi da su svi u Kamenici uznemireni.
 
"A kako da se ne uznemiriš kada ti dete dođe krvavo na vrata. Prvo smo pomislili da su ga udarila kola, ali kada smo shvatili da je pretučen bilo nam je još teže", navodi otac dečaka.
 
Dečak, inače učenik petog razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović", hospitalizovan je u bolnici u Kosovskoj Kamenici i pored fizičkih povreda, pretrpeo je ogroman stres, navodi se u saopštenju.
 
Kancelarija za KiM prenosi reči dečakovog oca da je on išao u prodavnicu što čini svakoga dana, ali da ga je po povratku napala grupa huligana i vređala na albanskom jeziku. 
 
"Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu raspoloživu pomoć porodici povređenog dečaka i obezbediti najbolјu moguću negu", navodi se u saopštenju.
 
Hašani: Tuča dečaka
 
Portparol Kosovske policije za region Gnjilane, Ismet Hašani, rekao je za JUGpress da se danas oko 13:20 dogodio incident u Kamenici između jednog dečaka srpske i nekoliko dečaka albanske nacionalnosti, koji se, kako je kazao, "svakog dana igraju zajedno jer su komšije".
 
Prema njegovim rečima, "dečaci su se danas nešto posvađali", a kako JUGpress saznaje, albanski dečaci su udarili nekoliko puta srpskog dečaka, zbog čega ga je majka najpre odvela kod lekara u Dom zdravlja u Kamenici, a potom kući.
 
Hašani je rekao da je tužilaštvo naložilo kosovskoj policiji da prikupi sve detalje o tom slučaju, a obavešteni su i socijalni radnici, jer se radi o maloletnicima. Naveo je da su svi dečaci stari oko 11, 12 godina.
 
Srpska lista: Udarci tamo gde najviše boli
 
Predsednik Srpske liste Goran Rakić zatražio je od nadležnih da raguju zbog napada na 12-ogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti u Kamenici.
 
Srpska lista ocenila je napad kao "sramni udarac na opstanak i ostanak" Srba na Kosovu, jer su napadi na decu poput današnjeg "udarci tamo gde najviše boli".
 
U saopštenju Srpske liste dodaje se da sem straha od napada na Srbe postoji još veći strah od ćutnje institucija na Kosovu koje treba da brinu o bezbednosti svih građana.
 
"Zahtevam od nadležnih da reaguju odmah jer će, ako neko bude stradao, reakcija biti uzaludna. Srbi imaju pravo da mirno žive na svojim imanjima i to im pravo niko ne može osporiti", naveo je Rakić.
  • Лиманац

    24.08.2021 00:10
    Косово и Метохија је Србија.
    „Суживот” је фарса.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.