Brnabić: Minimalac veći od 35.000, ali nerealno da bude 39.000 dinara

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je načelno donesena odluka da će novi iznos minimalca biti veći od 35.000 dinara, ali ne misli da je realno da zahtevi sindikata budu ispunjeni.
Brnabić: Minimalac veći od 35.000, ali nerealno da bude 39.000 dinara
Foto: 021.rs
Brnabić je u izjavi za Prvu televiziju rekla kako je po prvi put u istoriji minimalac došao blizu minimalnoj potrošačkoj korpi.
 
"Svaki put kada je država podizala minimalac, smanjivala je doprinose za poslodavce. Uspevali smo da ga podignemo značajno, šest, osam, 11 odsto zahvaljujući tome što je država na sebe preuzela deo troškova koje su poslodavci morali da snose", istakla je premijerka.
 
Ona dodaje i da je to bilo ili podizanje neoporezivog dela zarade ili smanjivanje poreza na nezaposlenost.
 
Brnabić je zaključila da je minimalac podizan čak i tokom trajanja korone, te i da je ponosna na to što će minimalna zarada koja konstantno raste "uskoro dostići prosečnu platu od pre osam ili devet godina".
 
Da podsetimo, predstavnici Ministarstva finansija, sindikata i poslodavaca ni na jučerašnjem, drugom sastanku nisu postigli dogovor o visini minimalne cene rada za 2022. godinu.
 
Kako je rečeno nakon sastanka, predstavnici Ministrstva finansija predložili su da minimalna cena rada bude 35.012 dinara, a s tim predlogom se predstavnici sindikata nisu saglasili i ostali pri stavu da cena mora biti izjednačena sa minimalnom potrošačkom korpom koja iznosi 39.000 dinara.
  • Seka

    24.08.2021 22:49
    Sram te bilo Ana
    Sram te bilo Ana, i tebe Vucicu, i sve privatne poslodavce.
    Vama treba sve oduzeti, i dati vam da zivite sa bedom od VELIKIH 35.000.
    Zdusno se borite samo za sebe i penzionere, a mi ostali smo prepusteni alavim privatnicima kojima je sve malo, a za nas mnogo !!!
  • Dejan

    24.08.2021 18:30
    Farsa
    Kako nerealno kad je nikad veci BDP , a ekonomski tigar nikad jaci od salame sa haube.
  • E

    24.08.2021 13:15
    E
    E zato cete izgubiti,vlast i izbore! Ovo je vise nego ponizavajuce!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.