Popović: Ruske vakcine proizvedene u Srbiji spremne za upotrebu

Ruski Institut Gamaleja odobrio je za upotrebu 550.000 vakcina "Sputnjik V", koje su proizvedene na Torlaku, do 13. avgusta.
Popović: Ruske vakcine proizvedene u Srbiji spremne za upotrebu
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, rekao je da je Institut Gamaleja sinoć odobrio upotrebu vakcina sa Torlaka, koje su, kaže, potpuno istog kvaliteta kao vakcine koje su proizvedene u Rusiji.
 
On je za RTS pojasnio da je kontrolisano 18 parametara po najvećim svetskim standardima i svi su pokazali izvrstan rezultat, dodajući da je kontrolisano 960 uzoraka.
 
Popović je dodao da su vakcine spremne za upotrebu.
 
"Imamo 550.000 vakcina - 275.000 vakcina komponente 1 i i 275.000 vakcina komponente 2, spremnih za upotrebu ovde u Srbiji, s oznakom proizvedeno u Srbiji", rekao je Popović.
 
Kada je reč o izvozu, kaže da će odluku o tome doneti Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić.
 
"Mi treba da se usaglasimo sa ruskim partnerima, da dobijemo od njih odobrenje za izvoz, da se ne bi desilo da i jedni i drugi izvozimo na ista tržišta. Ali, siguran sam da će za RS, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, BiH, za naše komšije sigurno biti ovih vakcina u dovoljnim količinama", rekao je Popović.
  • Dragan

    01.09.2021 12:55
    Ah
    Ni mrtav.Sve tri Fajzer.U Rusiji pravi pomor od virusa.Na statistici višak mrtvih Rusija treća,Srbija peta.Uzgred kinezima dali nogu ?
  • Jelena.

    01.09.2021 11:15
    A Rusija ne priznaje ruske vakcine iz Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.