Direktoru Kancelarija za KiM zabranjeno da poseti Kosovo

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su "vlasti privremenih institucija u Prištini" zabranile direktoru te kancelarije Petru Petkoviću da poseti Kosovo.
Kako je saopšteno iz Kancelarije, to je treća zabrana Petkoviću da poseti Kosovo, što, kako je navedeno, pokazuje nespremnost Prištine da normalizuje odnose sa Beogradom.
 
"Reč je o flagrantnom kršenju sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama zvaničnika. Ova zabrana i protivpravno ponašanje Prištine biće svakako tema predstojećih razgovora u Briselu, posebno imajući u vidu da je poseta uredno i na vreme najavljena u skladu sa sporazumom", navedeno je u saopštenju.
 
Petković je na Kosovu trebalo da obiđe nekoliko privrednih subjekata, gde je Srbija obezbedila nova radna mesta, kao i da poseti socijalno ugrožene porodice i uruči pomoć.
  • Aleks

    03.09.2021 16:36
    Zar on ne treba da je stalno tamo? Pa nije njegov posao valjda da posećuje Kosovo??
  • Kapetan momcadi

    03.09.2021 13:00
    Kosovo je Srbija
    Kosovo je Srbija, jos samo da stanovnici Kosova to shvate pa ce sve biti u redu.
  • Ozezi

    03.09.2021 12:19
    Zabranjeno mu je jel drzi sliku Duhovnog Vodje sekte na zidu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.