Šekler: Nevakcinisani da dobiju kovid bolnicu i da ih leče nevakcinisani lekari

Virusolog Milanko Šekler kaže da sa dosadašnjim odzivom na vakcinaciju od 50 odsto u Srbiji i nisu mogli da se očekuju bolji podaci od trenutnih o broju zaraženih i preminulih od koronavirusa.
On za N1 kaže da mu ne laska to što je davno predvideo da će u septembru broj obolelih biti oko 4.000, ali da sada očekuje da će taj broj biti i mnogo veći. Šekler, rezigniran zbog slabog odziva na vakcinaciju predlaže i da nevakcinisani zdravstveni radnici dobiju kovid bolnicu i da tamo leče nevakcinisane građane "jer su oni njihov produkt".
 
Upitan da li je ozbiljan kada iznosi taj predlog, Šekler potvrđuje i kaže da ti isti zdravstveni radnici ugrožavaju zdravlje pacijenata. "Šta ako zaraze nekog ko je na pregledu?", pita Šekler.
 
On je naglasio da je pre par meseci predvideo da će virus naći sve nevakcinisane. 
 
"Ne mora svećom da ih traži… I ponekog vakcinisanog, što je sve normalno. Iskreno mislim da sam tada podbacio i da će brojka ići još više, tada sam rekao da će brojka biti na pola od one koja je bila u decembru, kad je bilo 8.000. Na žalost, radi se o vrlo zaraznom soju, a i završili smo godišnje odmore, ušli u preduzeća, u zatvoren prostor, deca su ušla u škole. Mi ćemo i ubuduće biti sve više okrenuti aktvinostima unutar četiri zida jer postaje sve ružnije vreme, dakle – sve je jasno", kaže virusolog.
 
Poručio je i da ne treba da se pravi ujdurma i da nikada niko nije rekao da vakcinisana osoba ne može da se zarazi i da ne može da zarazi nikoga. 
 
"To sve može da se dešava, ali u drastično manjem procentu nego kada je neko nevakcinisan", istakao je Šekler.
 
Upitan da li se slaže sa izjavom pokrajinskog sekretara Zorana Gojkovića da ćemo se svi zaraziti, on kaže da ne može da komentariše izjavu koju nije lično čuo.
 
"Ono što mogu da kažem je da vakcinacija i vakcina, kao što rekoh i kada se pojavila nije čarobi štapić", rekao je Šekler i dodao da uz vakcinaciju krenu i novi sojevi, kao i to da neke vakcine manje, a neke više štite.
  • Srba

    03.09.2021 17:33
    @Marko
    Ali takođe se govori kako treba samo vakcinisanima dozvoliti izlaske, bioskope, veća okupljanja. To je na neki način već i praksa. Primer od letos: Da bih prisustvovao većoj proslavi firme, morao sam biti ili vakcinisan ili imati negativan test. Takođe, šta je sa putem u inostranstvo? Ako si vakcinisan, možeš slobodno prelaziti granicu i širiti virus? Nevakcinisani barem provere da li su pozitivni pre puta... Ne bih ja odmah vređao inteligenciju stanovništva, druže...
  • Jasna

    03.09.2021 17:32
    Sekler
    Gospodine Sekler zasto ste dozvolili Exit, Gucu, BeerFest, koncerte na uscu... sad berete plodove vaseg minulog rada.

    Gospodine Sekler vasi nastupi su u najmanju ruku uznemirujuci za nas obicne gradjane, toliko besnite, derete se i vredjate gradjane ove zemlje i ne zna se da li su gori antivakseri ili vi ekstremni vakseri, sredine nema, isti ste...

  • Влада

    03.09.2021 16:33
    veterinar
    Шеклер је по професији ветеринар

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.