VIDEO: U Zemunu počela izgradnja fabrike za proizvodnju Sinofarm vakcine

Izgradnja fabrike Sinofarm vakcina u Zemunu počela je danas, a biće zajedničko ulaganje Srbije, Кine i Ujedinjenih Arapskih Emirata u vrednosti 30 miliona evra.
VIDEO: U Zemunu počela izgradnja fabrike za proizvodnju Sinofarm vakcine
Foto: 021.rs
U toj fabrici koja će se u prvoj fazi prostirati na 11.800 kvadrata godišnje će se proizvoditi oko 30 miliona vakcina, a imaće kapacitet za proizvodnju 40 miliona vakcina.
 
Plan je da fabrika bude završena u prvom kvartalu iduće godine, do kada će se punjenje Sinofarm vakcine raditi u Hemofarmu. 
 
Polaganju kamena temeljca za fabriku prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će ona biti jedna od najmodernijih u svetu gde će kineska vakcina moći da se usavršava i u budućnosti puni novim komponentama.
 
"Ponosam sam što će Srbija u saradnji sa Kinom i UAE imati fabriku koja će vakcinama snabdevaati i zemlje regiona i Evrope i što nismo čekali da nam neko drugi ponudi rešenje u borbi protiv pandemije, već mi uspevamo da rešavamo deo regionalnih i globalnih problema", kazao je Vučić.
 
On je naveo da će do kraja marta iduće godine biti završen prvi pogon gde će se puniti kineske vakcine, a u drugoj fazi, do 2023. godine, biće izgrađen i pogon gde će se proizvoditi aktivna supstanca za vakcinu.
 
"U fabrici će u prvoj fazi raditi 180 ljudi, od kojih će 40 odsto biti visokostručni kadrovi, a u drugoj fazi će biti zaposleno još 100 radnika", rekao je Vučić.
 
  • Novosadista

    10.09.2021 11:21
    Sve je to ok
    Biće super ako im za proizvodnju vakcine ne treba egzotični sastojak neuhvatljiv u tim krajevima, voda...
  • /

    09.09.2021 13:43
    /
    najslabiju i nepouzdanu vakcinu bi proizvodili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.