Ispitane sve devojke u slučaju Petnica

Poslednje tri devojke koje su se policiji i tužilaštvu prijavile kao žrtve seksualnog uznemiravanja dok su bile polaznice istraživačke stanice Petnica, dale su svoje iskaze policiji.
Do sada je njih ukupno osam ispitano povodom tih tvrdnji, a novih prijava nema, rečeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu, koje je pokrenulo predistražni postupak povodom ovog slučaja.
 
Narednih dana očekuje se da policija dostavi kompletan izveštaj, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, za koje krivično delo i protiv koga.
 
Valjevsko tužilaštvo pokrenulo je predistražni postupak na osnovu pisanja medija nakon što je pet devojaka u svojoj ispovesti za nedeljnik "Vreme" označilo B.S. (65) kao zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine.
 
Pozvalo je potom sve polaznice istraživačke stanice Petnica da se jave njemu ili policiji ako smatraju da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja i iskorišćavanja za fotografisanje nakon 2013. godine, jer je te godine stupio na snagu tzv. "Marijin zakon" koji predviđa da krivična dela seksualnog zlostavljanja maloletnika ili dece ne zastarevaju.
 
Sva eventualna dela koja su počinjena pre stupanja na snagu ovog zakona ne podležu više krivičnom gonjenju, jer su zastarela.
  • Hm…

    10.09.2021 01:22
    Ćute
    Ćute jer znaju da će ih neko pitati zašto baš sada? Boje se da im niko neće verovati i zato što ne žele da prolaze ponovo kroz traumu u društvu koje osuđuje žrtve silovanja, a ne silovatelje.
  • Dragan

    09.09.2021 22:25
    E
    Ostale ćute jer u ovom balkanskom svinjcu je i dalje sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija