MUP: Krivokapićev sin i član obezbeđenja legitimisani, policija bila profesionalna

MUP Srbije je saopštio da nisu istiniti navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.
MUP: Krivokapićev sin i član obezbeđenja legitimisani, policija bila profesionalna
Foto: 021.rs
Navodi se da je "policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu".
 
Dodaje se da su "prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili sin crnogorskog premijera i B.D, član njegovog obezbeđenja, pripadnici MUP-a postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva".
 
"Postupajući po prijavi na broj 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom 'mercedes' ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama, kao i svaka policija, i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu svoju bezbednost, obavili kontrolu i legitimisanje osoba. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu", stoji u saopštenju
 
"Nakon obavljenih provera, policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje", navodi MUP, dodajući da je "ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali su oni to odbili".
 
"Vijesti" su prethodno objavile da je "srpska policija, navodno, repetirala pištolj na sina premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i člana njegovog obezbeđenja, te je zato Krivokapićeva porodica odlučila da napusti Srbiju".
 
Izvor "Vijesti" je naveo da su Krivokapićev sin i član obezbeđena pretresani zbog navodne dojave da su naoružani. Po zakonu, Krivokapićeva deca su štićene ličnosti i to se odnosi i na boravak van granica Crne Gore.
  • Gogo

    11.09.2021 14:20
    Pa valjda je to sticeno lice sa pripadnicima cg policije koje vrsi obezbedjenje pri ulasku u drzavu moralo da prodje neke procedure...serijski brojevi oruzja, reg tablice, bezbednosna provera... pa bi se u slucaju navedenog incidenta znalo o kome se radi. Ili se u nasu drzavu ulazi ko u kafanu?
  • Grbavi

    11.09.2021 14:14
    Čekaj, strani državljanin nosi oružje. Pretpostavljam da je telohranitelj naoružan. Ako imaju diplomatski imunitet jesu li bili u obeleženim kolima. S kojim pravom neko uopšte sme da ide naoružan. To je to u Srbiji postoje građani prvog i građani drugog reda. Mnogi pripadnici ovih drugih izdali bi i rođenu decu i ne biraju sredstva samo da se na tren domognu da budu pripadnici visheg reda.
  • Hemodroid

    11.09.2021 14:12
    Ps neka vulin strucnjak za nabavku kamera uvede obavezne kamere za policiju i za kola i body cam i problem resen, pregleda se snimak i to je to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.