Pas koji je usmrtio vlasnicu smešten u kragujevačku "Zoohigijenu"

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu naložilo je obdukciju tela žene (69) koja je juče preminula usled povreda od ujeda psa čiji je vlasnik, a pas je smešten u nadležnu ustanovu.
Pas koji je usmrtio vlasnicu smešten u kragujevačku "Zoohigijenu"
Foto: Pixabay
Viši javni tužilac Dejan Veljković je rekao agenciji Beta da je pas smešten u kragujevačku "Zoohigijenu" gde će biti obavljeni pregledi njegovog zdravstvenog stanja.
 
Veljković nije mogao da precizira kakva će biti sudbina psa, ali je rekao da će se tražiti saglasnost nevladinih organizacija za zaštitu životinja, a videće se i kakva je bila praksa postupanja u drugim slučajevima.
 
Prema njegovim rečima, budući da se radi o vlasniku psa koji je preminuo, nema osnova za pokretanje postupka protiv bilo koga.
  • Ivan

    17.09.2021 21:44
    Opasno
    U Holandiji (za druge zemlje ne znam) drzanje ove rase tretira se kao neovladceno posedovanje vatrenog oruzja pa samim tim je i krivicno delo. E sad svo kerolisci i mrzitelji "trule Evrope" navalite s pljuvanjem da se malo smejem.
  • Miljojko

    17.09.2021 09:40
    Tužilac traži saglasnost????
    Tužilac traži saglasnot NVO!??!?! Saglasnost za šta? Po kom osonovu tužilac uopšte u svom poslu konsultuje NVO i traži od njih saglasnost za nešto?
    Da li je to ustvari saglasnost da se pas usmrti? Otkad to NVO odlučuju o takvim stvarima?
  • Beli očnjak

    17.09.2021 09:13
    @Djuri, @Dule, @Čvarkov i ostali mrzitelji vrlo jednostavno, pametan čovek ne udomljava psa kog nije u stanju da iskontroliše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija