Danas protest na Vračaru zbog divljeg investitorskog urbanizma

Tri vračarska udruženja koja se bore protiv divljeg investitorskog urbanizma u toj centralnoj beogradskoj opštini organizovaće danas u 14 časova protest ispred stambenog objekta u Topolskoj 19.
Danas protest na Vračaru zbog divljeg investitorskog urbanizma
Foto: Pixabay
Na protestu će, između ostalih, govoriti i predsednik Društva za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca Miloš Jovanović.
 
Protest organizuju Udruženje Topolska, Društvo za ulepšavanje Vračara i Društvo za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca zbog novog slučaja divljeg investitorskog urbanizma, gde se nadziđuje vila u Topolskoj 19, koja se od ranije nalazi pod zaštitom države.
 
"Pozivamo sve građane i političke organizacije da nam se pridruže. Moramo konačno da obezbedimo poštovanje zakona i propisa u Beogradu, što sada očigledno nije slučaj", izjavio je Miloš Jovanović.
 
On je dodao da se na sve apele i proteste građana Sekretarijat za inspekcijske poslove oglušio i da se zbog toga otvara i pitanje korupcije u vezi sa Topolskom 19. Iz tri udružanja najavljuju podnošenje krivičnih prijava protiv investitora i čelnika inspekcije, kao zahtev za donošenje hitnog rešenja o rušenju nezakonitog u Topolskoj 19.
 
Ceo slučaj otvoren je prošle nedelje kada su ova tri udruženja obavestila javnosti da investitor na vili iz 1928. godine, koja je pod zaštite države, započeo izgradnju novog sprata, iako na to nema pravo.
 
Reč je o prostorno-istorijskoj-kulturnoj celini Krunski venac koja je od pre dva meseca zaštićena odlukom Vlade Srbije. Ta vila je kategorizovana kao objekat od posebne vrednosti.
 
Posle višednevnih poziva, inspekcija je izašla na teren, donela rešenje o zatvaranju gradilišta, ali ne i rešenje o rušenju onoga što je izgrađeno van gabarita. Radnici su i prethodnih dana bili na gradilištu i radovi su bili nastavljeni.
  • Tanja

    25.09.2021 11:16
    Podrška
    Šta su napravili od nekad lepog Vračara… Strašno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.