Srbija najgora u Evropi po broju novozaraženih kovidom

U poslednjih sedam dana Srbija se nalazi na prvom mestu u Evropi, a na četvrtom u svetu, po broju novih slučajeva koronavirusa na milion stanovnika, pokazuju podaci sa sajta worldometers.info.
Srbija najgora u Evropi po broju novozaraženih kovidom
Foto: 021.rs
Sa 5.509 novozaraženih na milion stanovnika, Srbija je pretekla Crnu Goru, koja ima 4.976 novoobolelih na milion stanovnika, a slede Litvanija sa 3.783 i Velika Britanija 3.552.
 
Među prvih deset zemalja po tom parametru našle su se još dve države sa prostora bivše Jugoslavije - Slovenija na osmom i Hrvatska na desetom mestu, prenosi N1.
 
Na svetskom nivou, ispred Srbije su samo dve prekomorske teritorije - Nova Kaledonija i Bermuda, a na trećem mestu je Antigva i Barbuda.
 
U poslednjih sedam dana u Srbiji je evidentirano ukupno 47.897 novih slučajeva virusa korona, što nije najlošiji rezultat, jer smo najveći broj novozaraženih na sedmodnevnom nivou imali od 28. novembra do 4. decembra prošle godine, kada je potvrđeno 50.946 novoobolelih. 
  • aga

    01.10.2021 09:32
    najbolji
    najbolji u svetu po rastu BDP -a , najbrže nabavili švedski sto vakcina...E sad što narod nije baš najpametniji da se vakciniše , nije kriva država !
  • Miloš

    01.10.2021 06:50
    @Djuri
    Pa glavna stvar i jeste da se smanje “samo” smrtni slučajevi i hospitalizacije. Bez smrtnih slučajeva i hospitalizacija ovaj virus ni ne bi predstavljao neki problem. Naučnici predviđaju da će virus verovatno zauvek ostati, samo je cilj da dođe na nivo obične prehlade ili gripe što se tiče posledica. Ne možemo se doveka zaključavati, zato i jeste valcina jedina zaštita.
  • Ema

    30.09.2021 23:27
    Nije najgora nego lider u regionu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija