Olivera Jevtić pobednica tradicionalne "Ženske trke"

Na tradicionalnoj "Ženskoj trci" na Adi Ciganliji, uz učešće oko 1.000 takmičarki, pobedila je atletičarka Olivera Jevtić (26,08), ispred Nevene Jovanović (27,39) i 14-godišnje Lenke Nikolić (27,53).
 Olivera Jevtić pobednica tradicionalne "Ženske trke"
Foto: FoNet/AP
Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je, kako je rekao, najlepša trka, održana posle godinu dana pauze zbog pandemije.
 
"Poslali smo danas poruku o značaju fizičke aktivnosti, ali i značaju zaštite životne sredine pošto je trka 'EKO frendli' i to sa najlepšeg mogućeg mesta, prirodnog ambijenta Ade Ciganlije", rekao je Nikolić.
 
"Ženska trka", osim promocije značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ima za cilj i promociju zaštite životne sredine, ali i podrške i solidarnosti sa osobama s invaliditetom, pa je danas ukupno 50 žena sa invaliditetom učestvovalo u trci.
 
Trku su podržale Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.