Kosovska policija: Akcija protiv šverca gotova, uhapšeno osam osoba, poternice za još pet

Akcija Kosovske policije protiv šverca i krijumčarenje robe je završena - policija je uhapsila osam osoba, ali je u međuvremenu i raspisala poternice za još pet.
Kosovska policija: Akcija protiv šverca gotova, uhapšeno osam osoba, poternice za još pet
Foto: 021.rs
Kako prenosi KoSSev, od tih petoro je jedan Srbin iz Zubinog Potoka. Kosovska policija je saopštila da je šest njenih pripadnika povređeno u današnjim sukobima sa Srbima na severu Kosova, i da je osam demonstranata uhapšeno.
 
"Kriminalne grupe su se organizovano okupile da bi vozilima blokirale puteve i koristile su šok bombe i pucale na carinike i policajce na dužnosti", navela je policija.
 
Tvrdi se da su zapaljeni policijski automobil i još dva vozila, javlja AP. 
 
Kosovska policija oglasila se danas još jednim saopštenjem, navodeći da je akcija koja je danas sprovedena u regionima Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Severne Mitrovice "uspešno sprovedena".
 
U akciji je širom Kosova uhapšeno je osam osoba, od čega troje na severu (Albanac, Bošnjak i Srbin), a iz policije poručuju da nastavljaju sa sprovođenjem intenzivne istrage s ciljem identifikovanja i hapšenja drugih lica koji su bili uključeni u šverc robe. Policija je tim povodom raspisala poternice za pet osumnjičenih osoba.
 
"Sprovedene su intenzivne istrage u pravcu identifikovanja osumnjičenih za krijumčarenje robe, koje su do sada rezultirale identifikacijom pet osumnjičenih za kojima je raspisana poternica", navode iz KP.
 
U pitanju su četiri osobe iz Južne Mitrovice, kao i jedna iz Zubinog Potoka, reč je o Milanu Radisavljeviću, rođenom 10.12.1972.
 
Iz policije ujedno pozivaju sve građane da ne nasedaju na bilo kakve provokacije i zahteva saradnju u pružanju informacija kako bi uhapsili i druge osumnjičene.
 
Pozvali su građane da im se obrate na 192, 038 550 999 ili 0800 19999, uz naznaku da će se sve informacije tretirati kao poverljive.
 
Iz policije su dodali da u saradnji i koordinaciji sa tužilaštvom sprovode intenzivnu istragu kako bi identifikovali i druge osumnjičene koji su umešani u krijumčarenje robe, ali i u "krivična dela i napade opasnim sredstvima, vatrenim oružjem, koji su danas počinjeni protiv policajaca i carinskih službenika".
 
Podsetimo, pripadnici Kosovske policije sproveli su danas akciju širom Kosova, kao i na severu, u vezi sa sprečavanjem šverca. U Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici je tokom sprovođenja ove akcije došlo do sukoba građana sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji. U Kosovskoj Mitrovici su bacane kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta.
 
Jedan Srbin upucan je u Zvečanu i njegov stanje je teško, rečeno je iz KBC Kosovska Mitrovica.
  • Banderaš

    14.10.2021 09:59
    Ološ
    Na jučerašnjem junačkom javljanju iz Raške naš predsednik je na sebi imao sako marke Grieder-cena 3000€. Predlažem da se svi koji imaju plate 20-30000dinara prijave kao dobrovoljci i krenu za svojim predsednikom
  • Musaši

    14.10.2021 00:29
    A gde je onaj voz?
    Što ga lucidni sad ne provoza po Kosovu kad je baja.
  • Lale

    13.10.2021 21:37
    Sve je ovo Vučić potpisao U Briselu. Zato i ćuti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija