Potvrđena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Belivuka i još 30 osoba

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal potvrdilo je optužnicu Tužilaštva, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i još 30 osoba.
Oni se terete za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.
 
Kako se navodi u saopštenju, rešenje o potvrđivanju optužnice doneto je 27. septembra 2021. godine
 
Ispitujući optužnicu Tužilaštva, krivično vanpretresno veće ocenilo je da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret.
 
Protiv rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.
  • ZX

    15.10.2021 17:54
    A tek Ivanjica
    Nisam znao da postoje ta "van" veća. Izgleda sa će biti još mnogo "van" odluka dok se počne sa suđenjem, ako ono ikad počne.
  • Heh

    15.10.2021 15:02
    Znači, 31. ipak ostade po strani...
  • Milos Popovic

    15.10.2021 14:59
    Prizrenska ulica 43
    Za ovakve kriminalce svi advokati bi trebali jednoglasno odbiti zastitu i ove zakljucati i baciti kljuceve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.