Gotovo 3.500 đaka obolelo za nedelju dana

U nedelji od 7. do 13. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 3.442 (0.45%), saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Gotovo 3.500 đaka obolelo za nedelju dana
Foto: Pixabay
Ovo su, kako se navodi u saopštenju, podaci iz nadzora preuzeti iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".
 
U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije ukupno je 63 odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana, dodaje Ministarstvo, prenosi N1.
 
Ukupno je 909 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način rada na kombinovani model u poslednjih 10 dana i 132 grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 dana, navodi se u saopštenju.
 
Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se kombinovana nastava od ponedeljka, 18. oktobra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje i Šapca, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • AM

    16.10.2021 21:38
    Pametne mame i tate...
    Pa kad se pametne mame i tate plaše da će im se deca ugušiti od maski!
    Pitam se da li se plašite posledica koje korona može napraviti vašoj deci...
    Nadam se da se plašite!
    Jer je odgovornost vaša!
    Vi ste odabrali bolest za vašu decu!
    A pride...
    I za tuđu!
    Ako u životu budete išli na neku intervenciju u hirurškoj sali, zamolite sve hirurge, anesteziologa i sestre da ne nose maske dok rade na vama. I onako madk ne štiti od virusa i bakterija.
    Kako vam se to čini?

  • Pedagog

    16.10.2021 19:18
    U skolama..
    .... je stanje veoma lose, nisu samo deca obolela, previse je i kolega zarazeno , otezano se organizuju zamene za bolesne kolege. Rano je jos za proveru znanja.
  • Mery

    16.10.2021 16:53
    Plus 20%... Kod moje cerke u razredu fali 15 ucenika. Samo dvoje pozitivnih. Tacnije dvoje prijavljenih. Izgleda je u Srbiji sramota reci da je dete bolesno pa se krije...Ostali imaju “prehladu”. Veoma primitivno i opasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija