Ubedljiva pobeda SNS u Negotinu, NS tvrdi da je bilo pritisaka i hapšenja 10 njenih članova

Narodna stranka je u Negotinu, na osnovu prebrojanih glasova sa 42 od 72 biračka mesta osvojila 13,26 odsto glasova, a SNS 72,33 odsto.
SRS je osvojila 1,79, DSS-POKS 2,46, Zdrava Srbija Milana Stamatovića 1,51, a Savez 90 zeleni Srbije 4,32 odsto, uz 4,3 odsto nevažećih listića.
 
To je saopštio potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.
 
"Ponosni smo na rezultat koji smo ostvarili u nemogućim uslovima. Zabeleženi su neviđeni pritisci, uhapšeno je 10 predstavnika Narodne stranke, od kojih su dvoje članova Opštinske izborne komisije, i oni su onemogućeni da rade svoj posao iako su bili službena lica sa službenim legitimacijama", rekao je Aleksić.
 
Aleksić je dodao da je na nekim biračkim mestima naprasno proglašena dezinfekcija i da su zato članovi biračkih odbora isterivani napolje, što je, kako je istakao, još jedan način da se omogući krađa izbora, a najavio je da će stranka podneti žalbu u roku od 24 sata.
 
Istakao je da se desila neviđena stvar, jer Upravni sud nije prihvatio žalbu na to što je OIK onemogućila nezavisnim posmatračima da prate izbore.
 
Aleksić je naveo da je Narodna stranka na biračkim mestima u gradu osvojila između 18 odsto i 20 odsto glasova, dok je SNS ostvarila bolji rezultat u okolnim selima, gde je bilo manje kontrolora. 
 
"Dobro je što smo izašli na izbore u Negotinu, jer sada znamo šta bi moglo da nas čeka na izborima najavljenim za april 2022. godine i današnji izborni proces će uticati na odluku da li ćemo učestvovati na aprilskim izborima", kazao je Aleksić i dodao da bi bilo bolje da je cela opozicija izašla na izbore u Negotinu.
 
Naveo je da su sve nepravilnosti, hapšenja i pritisci u Negotinu "slika i prilika današnje Srbije i stanja demokratije".
 
"Protiv ovoga se moramo boriti svi zajedno. Sve su učinili da se stvore uslovi za krađu. Evidentirali smo nepravilnosti i o njima ćemo obavestiti javnost, domaće i strane institucije i organizacije", rekao je Aleksić. 
  • Anita

    18.10.2021 10:29
    Dokle vise
    Ne opravdavam to boje se za posao,neka se digne vise od pola zaposlenih,pa da vidimo hoce li ih ucenjivati.Mislim da se ljudi zadovolje sa 84 g kafe i 0,7 dcl ulja.
  • Mislioc

    18.10.2021 09:36
    Zar neko veruje da ce SNS radikali ikada organizovati postene izbore?
  • ММ

    18.10.2021 08:51
    cure @ Хаааххх... А где ти је то??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.