Meštani Gornje Dobrinje i Pranjana sprečili geološka ispitivanja na njivama

Više od 100 ljudi sprečilo je danas geološka ispitivanja na njivama u selu Gornje Dobrinje kod Požege, a Dobrinjcima su se pridružili i meštani milanovačkog sela Pranjani.
Meštani Gornje Dobrinje i Pranjana sprečili geološka ispitivanja na njivama
Foto: 021.rs (ilustracija)
Predsednica ekološkog udruženja "Suvoborska greda" Ljiljana Bralović rekla je da su meštani primetili trojicu nepoznatih muškaraca koji su izašli iz džipa i počeli iskopavanja na njivama u selu Gornje Dobrinje.
 
Prema njenim rečima, odmah se okupilo oko 50 meštana tog sela koji su sprečili dalja iskopavanja, a njima se pridružilo i više desetina meštana sela Pranjani kod Gornjeg Milanovca, koje deli samo brdo od Gornje Dobrinje.
 
Muškarci koji su iskopavali na njivi rekli su okupljenim meštanima da ne traže litijum, već vrše ispitivanja da li na toj zemlji ima plemenitih metala.
 
"Oni nisu bili najavljeni i ne znamo da su odobrena bilo kakva istraživanja na zemlji u Gornjem Dobrinju i mi smo pozvali policiju, koja je odmah izašla, napravila uviđaj i odvela tu trojicu u policijsku stanicu. Očekujemo da će im oduzeti materijal koji su iskopali sa naše zemlje jer to pripada nama, a ne njima", rekla je Bralović.
 
Ona je ponovila da meštani Pranjana, Gornjeg Dobrinja i okolnih sela neće dozvoliti nikakva iskopavanja na njihovoj zemlji, jer od nje žive i hoće da je i dalje obradjuju.
 
"Nas ne interesuju nikakvi metali, a i da ima i zlato, srebro i dijamanti, ne bi ih iskopavali, ne damo zemlju, hoćemo da je obrađujemo", rekla je Bralović.
 
Početkom oktobra meštani Pranjana sprečili su geološka istraživanja na svojim njivama.
  • .

    23.10.2021 20:23
    Upadace nam u kuce i stanove kako su ovi SNSovci krenuli.
  • Bananamen

    23.10.2021 18:50
    Drzite se zajedno, jaci smo od mafije! Oni su glasni, ali mi smo jaci.
  • Marko

    23.10.2021 18:08
    KM
    Ovo podseća na podizanje uzbune sirenama na severu Kosovske Mitrovice. Izgleda da je cela Srbija postala sever Kosova?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.