Jesenji raspust najverovatnije će biti produžen, nema potpunog prebacivanja na onlajn nastavu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će jesenji raspust u školama biti produžen, čime će se prekinuti lanac prenosa korona virusa u tim obrazovnim ustanovama.
Jesenji raspust najverovatnije će biti produžen, nema potpunog prebacivanja na onlajn nastavu
Foto: Pixabay
"Deca treba da imaju raspust tri dana, plus vikend, ali spojićemo tu nedelju najverovatnije i to će biti ukupno devet dana", rekao je Lončar.
 
Naveo je da se to radilo i ranije da se prekine lanac sezonskog gripa i da je to tada davalo rezultate, te izrazio nadu da će tako biti i sada.
 
Ministar je rekao i da će se situacija pratiti u svakom odeljenju u školama i da će se u zavisnosti od toga postupati, te da će to odeljenje prelaziti u drugi režim rada, onlajn ili na neki drugi način.
 
Kon: Sledeće nedelje po modelu sličnom kao do sada
 
"Model rada u školama naredne nedelje trebalo bi da bude sproveden vrlo slično kao i do sada", kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.
 
On je rekao da roditelji ne prijavljuju školama zaraženu decu, ali i da to nije dovoljan razlog da bi moglo da se razmišlja da se škole potpuno prebace na onlajn nastavu.
 
Istakao je da se glavni problem prenošenja virusa ne nalazi u školama i dodao da medicinski deo Kriznog štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata, pa se tek onda, kaže, može razmišljati o pomeranju raspusta.
 
"To tek treba da se raspravi na Kriznom štabu, a sastanak očekujemo sledeće nedelje", rekao je Kon.
 
Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola preporučio je danas da se što duže održi neposredna nastava u skladu sa važećim merama i preporukama.
 
Kako je rečeno u Ministarstvu prosvete, preporuke Tima biće upućene Kriznom štabu, a odluka o eventualnoj promeni modela nastave u pojedinim jedinicama lokalne samouprave za sledeću sedmicu biće doneta u petak.
  • NNunited

    29.10.2021 12:54
    @Punisa
    Ne mislim, nego kazem kako jeste. Druga stvar je sto to pogadja tamo gde treba.
  • Goran iz Mišeluka.

    29.10.2021 10:15
    Leglo zaraze su najviše zatvoreni prostori.
  • Ja

    29.10.2021 09:53
    Ako se ovako nastavi nece imati ko da predaje u skolama.Deca dolaze bolesna u skolu ako nemaju temperaturu ili posle dan dva kas ih prodje temp.roditelji ih salju u skolu a jos uvek slinave i kaslju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.