BIRODI: Sporazum o izbornim uslovima legitimizacija urušavanja izbornog integriteta

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) ocenio je danas da je sporazumom o unapređenju izbornih uslova, potpisanim u Skupštini Srbije, legitimizovano urušavanje izbornog integriteta.
BIRODI: Sporazum o izbornim uslovima legitimizacija urušavanja izbornog integriteta
Foto: 021.rs
BIRODI je u saopštenju naveo da je sporazumom vlasti i opozicionih stranaka koje nisu prihvatile strano posredovanje, trebalo smeniti aktuelni Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog "višegodišnjeg nelegalnog statusa rada".
 
"Potpisanim sporazumom, Srbija je dobila komesarsko telo koje radi posao REM i čiji članovi su ujedno imenovani članovi REM, o čijem sukobu interesa poimenično treba da se izjasni Agencija za sprečavanje korupcije", stoji u saopštenju.
 
Sporazum o unapređenju izbornih uslova juče su u Skupštini Srbije potpisali predstavnici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Dveri, Dosta je bilo, Srpske radikalne stranke, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Demokratske stranke Srbije, Zavetnika i Zdrave Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.