Đilas: Demokratija u Srbiji je ubijena, još se dogovaramo oko izlaska na izbore

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je, komentarišući dogovor vlasti i dela opozicije o izbornim uslovima, da je demokratija u Srbiji "ubijena" i da se to ne može promeniti.
Đilas: Demokratija u Srbiji je ubijena, još se dogovaramo oko izlaska na izbore
Foto: 021.rs
Kako poručuje Đilas, demokratiju je "ubio" režim Aleksandra Vučića, tako što krši zakone, uništava sve institucije i organizuje izbore tako da su pljačka i korupcija njihov sastavni deo.
 
Predstavnici vlasti i dela opozicije koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima bez posredovanja predstavnika Evropskog parlamenta, potpisali su juče sporazum.
 
Đilas je ponovio da SSP zahteva da se na javnom medijskom servisu omogući prisustvo opoziciji i "ljudima koji imaju znanja", kao i da se zaustavi pritisak na birače.
 
"Ne možete očekivati od onih koji su takvu zemlju napravili, da se odreknu toga", poručio je Đilas u Subotici.
 
On je dodao da trenutno razgovara sa predstavnicima Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke i Pokreta za preokret, kao i sa mnogim nestranačkim ličnostima, o tome da li će taj deo opozicije izaći na izbore na proleće.
  • .

    31.10.2021 12:40
    @Entomb

    Lep senvic umesto nedeljnog rucka?

    DS je za svasta kriva, ali ni za malecni delic onoga sto se SNS u ovih 10 godina.
    SNS je potpuno i dugorocno ukinula bilo kakvu odgovornost.
    Ni za sta se vise ne odgovara a afere su postale normalnost i nikom nista.
  • Damir

    31.10.2021 09:15
    Dajte nove ljude, konkretan program a ne samo pljuvačinu! Nešto treba da se menja u Srbiji pa krenite prvo od sebe! Za vas bi pobeda bila i da pređete cenzus od čak 3% ali ni sami niste sigurni u to! Za skidanje ovih sa vlasti treba dobiti poverenje onih koji bojkotuju izbore bili vi u nima ili ne! Od ove druge strane ne očekujte da promene mišljenje!
  • Entomb

    31.10.2021 09:04
    tuga
    Najtužnije a ujedno i najsmešnije je što Vučić pegla i ispravlja uslove koje su postavili baš Đilasovi dok je bio u DS sa namerom da ih niko nikada ne skine pritom osmislivši sve ono što su ovi iz SNS-a samo usvojili i unapredili.
    Sve što se danas radi je umotvorina DS i njenih satelita a to su redom: plaćanje, maltretiranje zaposlenih, stranačka vojska, paketi, pomoć penzionerima, prekomerna promocija po TV..... ma SVE protiv čega se sad bune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.