Lekarska komora: Pokrenuti postupci pred sudovima časti zbog Ivermektina

Lekarska komora Srbije je po prijavi zdravstvene inspekcije, a po službenoj dužnosti, pokrenula postupke pred sudovima časti LKS protiv 18 lekara.
Lekarska komora: Pokrenuti postupci pred sudovima časti zbog Ivermektina
Foto: Pixabay
Postupci su pokrenut zbog sumnje da su savetovali i lečili pacijente od kovida-19 lekom "Ivermektin".
 
Nakon okončanja postupka, javnost će biti obaveštena o donetoj presudi, objavljeno je na sajtu Lekarske komore Srbije.
 
Lekarska komora Srbije još jednom apeluje na građane da zdravstvene usluge i savete traže isključivo u registrovanim državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, navodi se u saopštenju.
 
Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dr Radmilo Janković naveo je da je problematično to što oni koji se zanimaju za lek "Ivermektin" negiraju potrebu za vakcinacijom i poštovanjem bilo kakvih mera i ističe da, ako se taj trend nastavi, za četiri meseca ćemo imati milion novozaraženih virusom korona.
 
Navodeći da je "Ivermektin" lek koji je ušao u žižu interesovanja još pre nekoliko meseci, Janković je ukazao na to da postoje studije koje su pokazale njegov ograničen, jako mali benefit u lečenju kovid pacijenata.
 
"Ali, svakako se nije pokazalo da smanjuje smrtnost", poručio je.
 
Istakao je i da postoje ljudi koji ga piju više nedelja, pa i meseci, kao i da to nije dobro.
  • Maca

    07.11.2021 15:17
    A protiv Nestorovića ???
    Već 1,5 godinu niste pokrenuli postupak orotiv Nestorovića ???? Zašto ?Zato jer radite samo ono pto vam SNS i AV kažu jer ste i vi u zadnjem mandatu politička a ne kao eanije strukovna i čadna organizacija !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.