Aida Ćorović nakon privođenja: Ova bruka je lice Aleksandra Vučića

Aktivistkinja Aida Ćorović izjavila je večeras nakon što je puštena iz policije, da je "ta bruka lice predsednika Srbije Aleksandra Vučića i greh na njegovu dušu".
Aida Ćorović nakon privođenja: Ova bruka je lice Aleksandra Vučića
Foto: FoNet

Ćorović je ranije danas privedena zato što je jajima gađala mural Ratka Mladića, na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u centru Beograda.

Ona je navela da joj se policajci u civilu, koji su je priveli, uopšte nisu predstavili, već da su samo počeli da je vuku i da je mislila da se radi o navijačima koji će je odvući negde i pretući.
Istakla je da je današnji dan mnogostruko simboličan i da su aktivistkinja Jelena Jaćimović i ona otišle ispred murala i videle da, osim novinara i policije, "nije bilo nikoga od kolega".
 
"I naša reakcija je bila potpuno spontana, nismo mnogo razmišljale, bilo mi je žao da budemo tu i da mediji odu. Danas je važan dan i nosi mnogo simbolike i tu smo priliku propustili. To je bio simbolički čin, znamo da mural neće biti oštećen (jajima)", dodala je ona.
 
Naglasila je da joj se policajci nisu predstavili i nisu im rekli gde ih vode, ali da su s njima postupali ljubazno u Policijskoj upravi za Vračar.
  • Ben

    04.01.2022 06:06
    Puno hrabrsti je potrebno normalnom čoveku da živi u ovoj prokletoj "državi" gde glavno kolo vode kriminalci. Ako neko sme nacrtati mural, drugi sme i da ga ukrasi jajima. Umetnička sloboda.
  • Anti-demagog

    12.11.2021 11:30
    Neće biti
    "Ova bruka je lice Aleksandra Vučića.."
    - Ne, nije Vučićevo nego vaše !!
    - A bavljenje demagogijom, može da ima kontra efekat.
  • Nikola

    12.11.2021 07:40
    Pustite Ratka na miru da služi kaznu. On je osuđen i neće nikada izaći! Šta Vam smetaju murali? Što ne napadate ove što su pustili Haradinaja, Gotovinu, Nasera Orića???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija