FOTO: Oskrnavljen spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči

Kancelariija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u Velikoj Hoči oskrnavljen spomenik posvećen ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac.
U saopštenju je navedeno da je polomljen krst na spomeniku stradalima, kao i da je oboren jarbol sa zastavom i odneta srpska trobojka koja je tu stajala.
Dodaje se da su ta znamenja postavljena u Velikoj Hoči u spomen na 84 stradalih Srba sa teritorije te opštine tokom 1998. i 1999.
 
Ocenjeno je da je reč o nezapamćenom aktu nasilja i bezumlja albanskih ekstremista i zatraženo da odgovorni budu pronađeni i procesuirani. 
 
"Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, a posebno zabrinjava činjenica da više od sat vremena njihovi pripadnici nisu našli za shodno da izađu na uviđaj", navodi se u saopštenju.
 
 
Ocenjeno je da to dovoljno govori o opstrukciji prištinskih vlasti i nespremnosti da se zločini nad Srbima i njihovim svetinjama adekvatno procesuiraju.
 
Podseća se da ovo nije prvi put da se spomen obeležje stradalim Srbima u Hoči nađe na meti vandala, kao i da je u februaru oskrnavljen i spomenik srpskim žrtvama u Goraždevcu.
 
 
Kancelarija je najavila da će ponovo pomoći da se ovo mesto dostojno obeleži i sanira nastala šteta. Zatražiće, kako se navodi u saopštenju, od svih instanci, od međunarodnih misija, kao i od zvaničnika EU da se počinioci ovog i sličnih nedela najstrože sankcionišu.
  • Sad

    14.11.2021 20:41
    Ce
    Nevladine organizacije i Aida da bacaju jaja ...na mural Ratka Mladica...jer Srbi Rusi a u zadnje vreme i Kinezi su KRIVI ZA SVE????To ko u onom filmu kada "Cigo pita ustašu..Šta sam ti ja kriv?A ovaj "U"odgovara :"Kriv si jer si živ"...e tako i mi Srbi izgleda...DOKLE BRE!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija