Šormaz: Mural Ratku Mladiću treba da uklone gradske službe

Mural Ratku Mladiću treba da uklone gradske službe kako zakoni nalažu, predložio je poslanik SNS u Skupštni Srbije Dragan Šormaz i ocenio da priču iz 90-ih godina "treba zatvoriti što pre".

Šormaz je za N1 izjavio da bi, nakon što se u javnosti pojavio problem s muralom osuđeniku za ratne zločine Ratku Mladiću u Beogradu, tenzije trebalo da se smire.

On je ukazao da je Haški tribunal, u kome je Mladić osuđen za ratne zločine, dogovoren kao međunarodni sud pravde koji su osnovale UN odlukom SB UN.

"Ne može da nam se sviđa Rezolucija 1244 (o Kosovu), a da nam se ne sviđa ta odluka. Milošević je to dogovorio u Dejtonu, on je prvi isporučio Srbe u Hag, to je nešto što je međunarodna obaveza Srbije, to je nešto što smo mi uradili, to nije američki ili NATO sud već sud koji su osnovale UN uz aktivno učešće Srbije i Miloševića", rekao je poslanik SNS.
 
Na insistiranje novinara N1 da precizira smatra li da treba ukloniti mural posvećem Mladiću, Šormaz je odgovorio da je "mural slika", ali da je "reč opasnija".
 
"Sada, u ovom trenutku, pošto se digao problem treba da se zajedno potrudimo da se problem smiri, a onda naravno da gradske službe rade svoj posao i sve čemu nije mesto, između ostalog i mural, treba obrisati i ukloniti onako kako Grad Beograd i kako naši zakoni nalažu", naveo je Šormaz.
  • Rile

    16.11.2021 09:36
    E ajde sada da vidimo šta će biti.
  • Misa

    16.11.2021 09:13
    Gade mi se ovi moralisti kao Sormaz sto su u stanju da gutaju radikalska g***a "za 1 Srbina 100 Muslimana"
  • VladaN

    15.11.2021 23:55
    Konačno..
    … neko razuman. Kakav god da je moram reći da je iz nekog razloga, ne samo ovim povodom pokazao u kom pravcu treba da razmišljaju političari ako žele mir, red i uredjeno društvo. Podele su nas i još uvek nas skupo koštaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.