Akcija zapošljavanja mladih lekara sa prosekom većim od osam

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će ove godine biti realizovano zapošljavanje mladih lekara, diplomaca medicinskih fakulteta koji su na studijama imali prosek veći od 8.
Akcija zapošljavanja mladih lekara sa prosekom većim od osam
Foto: Pixabay
Namera Ministarstva jeste da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, te nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi naše zdravstvo dobilo nove generacije lekara, navedeno je u saopštenju.
 
Ministarstvo zdravlja je pozvalo mlade lekare da se prijave i da profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana. 
 
Detalji konkursa i spisak specijalizacija za koje se lekari mogu prijaviti biće istaknuti u narednom periodu na zvaničnoj prezentaciji Ministartva zdravlja na OVOM LINKU.
 
Osim zapošljavanja lekara sa prosekom 8 i većim, u narednom periodu biće nastavljen i Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, u okviru kojeg je do sada posao i specijalizaciju dobilo 511 lekara sa prosečnom ocenom 9 i 10, a zaposleno je i 900 medicinskih sestara/tehničara sa odličnim uspehom.
 
Od 2014. godine Ministarstvo zdravlja je u zdravstvenim ustanovama zaposlilo gotovo 30.000 zdravstvenih radnika.
  • @??????

    16.11.2021 22:15
    Kao prvo, kad je i bilo pravilo, a nije bilo uvek, bilo je 8.00. kao drugo, osoba koja zavrsi medicinski fakultet, i sa ocenom 6 i 7 je daleko od loseg djaka.
  • Maki

    16.11.2021 10:54
    Prosek
    Teorija - praksa.
    Teorija 10 praksa 6
    Češće su u praksi bolji i snalažljiviji sa manjim prosekom.
  • ??????

    16.11.2021 10:08
    STA JE KRITERIJUM???
    U vreme normalnih kriterijuma u pravoj drzavi, najnizi prosek ocena je morao biti 8,5 da bi se neko mogao zaposliti u KC i da vremenom postane asistent pripravnik. Takvih studenata nije bilo ni blizu u kolicinama kao danas sa prosekom iznad 9. Izgleda da smo mi bili glupave generacije, a profesori trazili "nemoralno" znanje. Ovo sve je samo osveta losih djaka, a izgleda da vecina to podrzava!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.