RTS: Nije dostavljena dokumentacija koja potvrđuje navode iz spota protiv Rio Tinta

RTS je saopštio da spot protiv kompanije Rio Tinto udruženja Kreni-promeni nije emitovan jer uz oglasnu poruku nije dostavljena prateća dokumentacija, kako je predviđeno Zakonom o oglašavanju.
RTS: Nije dostavljena dokumentacija koja potvrđuje navode iz spota protiv Rio Tinta
Foto: Pixabay

"Zbog toga je konstatovano da nisu ispunjeni formalni uslovi za emitovanje te oglasne poruke", navodi se u odgovoru RTS-a udruženju Kreni-promeni, koje je optužilo javni servis za cenzuru, prenosi N1.

"Ističemo da RTS ima dobru volju da emituje taj spot, uz ispunjavanje svih uslova i to dostavljanje uredno popunjene oglasne deklaracije, kao i dostavljanje prateće dokumentacije koja potvrđuje navode koji čine sadržinu predmetne oglasne poruke, kako bi oglasna poruka bila u skladu sa članom 6. Zakona o oglašavanju", kažu u RTS-u.

Dodaje se da će, "nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju, RTS po proceduri izvršiti procenu da li oglasna poruka ispunjava sve uslove propisane zakonom, podzakonskim aktima i internim aktima RTS-a, koji uređuju pravila oglašavanja, te na osnovu toga doneti odluku o emitovanju".
 
Udruženje Kreni-promeni zakazalo je protest ispred zgrade RTS-a za 19 časova, nakon što je RTS odbio da emituje njihovu reklamu protiv Rio Tinta. 
 
Savo Manojlović iz tog udruženja kazao je za N1 da su ispunjeni svi zakonski uslovi kod izrade reklame, kao i da su poštovani protokoli RTS-a.
  • JA

    21.11.2021 09:09
    A Dafiment banka {PREVARA} vam je dostavila dokumentaciju kada ste je zbog politike reklamirali da pljacka narod. I ratno huskanje da ne spominjem. Nemojte da zavrsite ponovo kao 5 oktobra da vas narod govnjivim motkama izbacuje i mlati.
    Nego kazite lepo kao u filmu karaula : HTELI smo da zajebemo narod.
  • Ja pas mater svima

    21.11.2021 00:28
    Dokaz ?!
    Emituju se reklame o proizvodima koji su diskutabilno lekoviti, politicki spotovi koji cak nemaju ni ukusa ni kvaliteta, sad odjednom se trazi dokaz za nesto sto je poznato ?! Uzimaju pare od naroda da bi radili u koristi vlasti. Jbm im ja pas mater svima..
  • Djuri

    20.11.2021 20:29
    Tako je
    Ni Ursuli von Lajen nisu dostavljena sva dokumenta kako bi cela EU priznala ruske i kineske vakcine.Eto vam ga zdravlje,ekologija,sloboda medija i ostalo.Eto vam demokratske evrope i pravne srbije,evo nam ga.
    Sve je .ebeni Biznis i jos gore.Preko mrtvih i bolesnih eo moci i miliona para.Isti takvi nama malima namecu poreze za ekologiju i zdravstvo,a niti su ista resili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.