Održan protest ispred RTS zbog neemitovanja spota protiv Rio Tinta: Srbija će se braniti u Jadru

Ispred zgrade RTS održan je protest "Srbija nije na prodaju" u organizaciji udruženja "Kreni – Promeni", a povod je odluka javnog servisa da ne emituje reklamu tog udruženja protiv "Rio Tinta".
Održan protest ispred RTS zbog neemitovanja spota protiv Rio Tinta: Srbija će se braniti u Jadru
Foto: FoNet
Nakon protesta ispred RTS, na kom se okupilo oko dve hiljade građana, demonstranti su otišli do Vlade Srbije, čija su vrata oblepili QR kodovima koji vode do spota protiv Rio Tinta, prenosi nova.rs
 
Iznad koda piše "Kad kažeš Rio Tinto, na šta tačno misliš", a ispod njega "Skeniraj i poseti".

Najavljeno je da će sledeći protest biti održan u sredu u 18 sati ispred Predsedništva Srbije.

Protest ispred RTS trajao je sat vremena, a okupljenim građanima deljeni su flajeri o tome zašto se ne želi Rio Tinto u Srbiji. Građani su nosili transparent "RTS i AV su sluge Rio Tinta" i skandirali "Ne damo Srbiju".
 
Ispred RTS-a bila je postavljena bina sa video bimom i nekoliko stolica – improvizovani bioskop. Tu je emitovana reklama protiv Rio Tinta, koja je ispraćena aplauzom i ovacijama.
 
"Nekada se govorilo lažeš kao pas, a danas lažeš kao RTS. Da li ćete verovati onima koji su ćutali nakon što je 21 dan Aleksandar Obradović čamio u zatvoru dok niko nije znao? Da li ćete verovati tim ljudima koji ćute za Obradovićevu sudbinu? Ova televizija ne zna da se desilo rušenje u Savamali, da je jedan čovek stradao nakon toga. Ne postoji slučaj dvojice policajaca, koje vlast razvlači, jer su žrtvovali život otkrivajući najveću plantažu marihuane u Evropi", rekao je na protestu Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.
 
On je naveo da ćemo jednog dana živeti u uređenoj zemlji i da ćemo pričati kako je bilo strašno, ali da Srbija nije bila na prodaju.
 
 
"Znajte da sve te ljude u Jadru branimo ovde u Beogradu, ali kada krene Rio Tinto sa mehanizacijom, svi moramo krenuti, jer će se Srbija braniti u Jadru. Mi ćemo pokazati da RTS ne može da sakrije istinu. Izlepićemo celu Srbiju i poslaćemo jasnu poruku, ovo je naša zemlja, ovo nije na prodaju. Marš iz Srbije Rio Tinto", rekao je Manojlović.
 
Kako je juče saopštilo udruženje Kreni – promeni, prva reklama čije su snimanje i emitovanje, kako su naveli, finansirali građani neće biti prikazana na RTS-u. To je danas potvrdio i RTS.
  • Struka

    22.11.2021 13:38
    @Nadrnd
    Isto ovo što ste poželeli meni poštovani gospodine bih najlepše poželeo upravo vama i vašoj porodici. Ni manje, ni više.
  • hm

    20.11.2021 11:48
    @Dušan
    1. pozive dobijaju nevakcinisani pa i deca...... Znači neke baze podataka imaju. Koliko je to legalno ne znam.
    2. Vidi pod 1. Ako imaju već te podatke što moramo tri puta da im dajemo...
    Što se prave blesavi?
    3.Vidi pod 2 i 1
    4. Onaj ko vlada je država. Dalje ne bih.....
  • Aa

    20.11.2021 11:24
    Da li ce proci?
    Ljudi su totalno indolentni. Misle da su uspeli ako kupe stan od 50m2 na kredit i voze auto star 10-15 godina. Princip use na se i po dase!
    To sto ce ceo tok Drine, Save i Dunava biti kompletno zatrovan baš njih briga. Bitno da se krcka ta jadna platica. Bednici, a takvih je najvise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.