Preminula pevačica Merima Njegomir

Pevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini.
Mediji prenose da je preminula nakon kraće i teške bolesti.

Poznata pevačica narodne muzike dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda.

Prva je od izvođača narodne muzike održala koncert na Kolarcu (1995) i jedna od retkih koja je u ovoj dvorani kasnije više puta priređivala koncerte.
 
Kao urednica narodne redakcije RTS-a, bila je posvećena projektima vezanim za snimanje, čuvanje i promociju tradicionalne muzike Srbije.
 
Dobitnica je nacionalne penzije Republike Srbije.
 
Merima Njegomir snimila je više od 25 albuma, a neke od njih su Ivanova korita, Ruzmarin, Zbog tebe....
 
Od 1979. godine do danas učestvovala je na više od četrdeset pet muzičkih festivala i osvojila više od dvadeset prvih nagrada.
  • Aleh

    20.11.2021 14:28
    Lepa i talentovana žena, pokoj joj duši i napaćenom telu.
  • mala

    20.11.2021 14:14
    Ode nam i ti
    Merima...ostaće nam tvoj divini glas i pesme koje si samo ti znala odpevati...
    Počivaj u miru andjele.
  • Dr Milanče Mitovski

    20.11.2021 13:54
    POČIVAJ UZ SVOJIH PESAMA!
    Iskreno saučešće porodici Merime Njegomir (rođena kao Kurtiš) i slušaocima njenih pesama, koje ostaju kao neprevaziđene, a njen glas nežan, nezaboravljiv i prijatan za svačije uho. Ostavila nam je mnogo hitova narodne muzike, koje će sada prezentovati i anđelima. Počivaj u miru, poštovana Merima, možda uz tvojih “Korita Ivanova”! Bog neka ti odredi počivanje u “rajskom naselju” na tom, sada tvom, svetu, zaslužila si ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.