Stižu rešenja za porez na oružje za 2021. godinu

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku dostava rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2021. godinu.
Stižu rešenja za porez na oružje za 2021. godinu
Foto: Pixabay
Sva rešenja za taj porez biće predata pošti 1. decembra ove godine.
U skladu sa zakonom rešenja će se smatrati dostavljenim 15-og dana od dana predaje pošti odnosno 16. decembra, a rok za plaćanje te poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja.
Porez na registrovano oružje rešenjem utvrđuje Poreska uprava, na osnovu podataka koje dostavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je izdalo oružni list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.
 
Porez na registrovano oružje plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja.
 
Porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola iznosi 3.790, dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje - 18.870 dinara.
 
Za automatsku pušku porez iznosi 13.960 dinara, a za poluautomatsku 5.600 dinara.
  • Mikica

    21.08.2022 22:39
    Evo racuna konacno
    Vraceno je 250.000 cevi drzavi iz poseda gradjana. To je oko 20% od ukupnog broja u posedu. To je 7.5miliona evra manje u drzavnoj kasi od poreza na oruzje svake godine. Ako je tako bezbednije,nije skupo!
  • Rođa

    23.11.2021 15:03
    Imam ja jedan komad oružja
    oveći je kalibar, nosim ga stalno, na njega nema porez još uvek, al' mogu da dođu da probaju da naplate.
  • Mile

    23.11.2021 14:41
    Seseljeva taksa za oruzje je pravi primer otimacine!!!Platio sam porez na oruzje kada sam kupio i sada svake godine placam,a nazovi stranacki lideri osloboodjeni placanja,e pa treba strajkovati protiv tih otimacina....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.