Vučić posle sastanka sa Putinom: Cena gasa nepromenjena u narednih šest meseci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Sočiju posle sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom da će Beograd u narednih šest meseci plaćati ruski gas po istoj ceni kao do sada.a
Vučić posle sastanka sa Putinom: Cena gasa nepromenjena u narednih šest meseci
Foto: 021.rs

Cena će biti 270 dolara za 1.000 kubnih metara.

Vučić je kazao da je reč o "neverovatnoj ceni", pošto cena gasa na berzi prelazi 1.000 dolara za 1.000 kubnih metara, i dodao da je Srbija dobila i povećanje količine gasa u narednih šest meseci.

Vučić je kazao da je Putin "pokazao izuzetno prijateljstvo" prema Srbiji i dodao da je sa njim razgovarao i o dugoročnom ugovoru o nabavci gasa, ali da nema prava da govori o elementima dok taj dokument ne bude potpisan.
 
"Mogu samo dve stvari da kažem, predsednik Putin je rekao da će biti dobro rešenje i da ćemo biti zadovoljni. I drugo, elementi o kojima smo razgovarali govore nam da ćemo imati izuzetnu cenu i nakon tih šest najtežih zimskih meseci. I cenu, i povećanje obima, verujem i fleksibilnost", dodao je Vučić.
 
On je rekao da je Srbija, "zahvaljujući prijateljstvu" Putina, uštedela više od 300 miliona evra, odnosno jedan nacionalni stadion, ali da je dobila i sigurnost snabdevanja.
 
"Imali smo krizu prethodnih dana, brže smo trošili gas iz Banatskog Dvora. Imali smo rezerve gasa za 15 dana, ovako smo rešili problem. Ovo je za nas kao spas. Nećemo imati probelma ni sa strujom ni sa gasom, ni sa grejanjem i ukupnim snabdevanjem. Mnogo nam je pomogao predsednik Putin svojim odnosom", kazao je Vučić.
 
Naveo je da je Putin prihvatio, iako je postojeći ugovor pred istekom, da Srbiji pod istim uslovima prodaje gas, "u zimskim mesecima i to kada je cena gasa najviša u istoriji". Dodao je da je to bio njegov predlog koji je Putin prihvatio.
 
"Rekao sam vam da nisam siguran da bih prihvatio svoj predlog da sam Putin, ali je on prihvatio. Bio je više nego fer, rekao sam kapa dole i veliko hvala", naveo je Vučić.
 
Vučić je najavio da će u decembru sa Putinom putem video veze zajedno otvoriti termoelektranu toplane Pančevo, gde će se trošiti između 300 i 350 miliona kubnih metara gasa na godišnjem nivou.
 
"Time dobijamo značajan resurs i za grejanje i za stvaranje električne energije", naveo je Vučić.
  • @Mile

    26.11.2021 09:31
    Tako je! Ja pozivam na promene, da nas Rusija konačno bombarduje i otme nam 15% teritorije jer lepu reč imamo da kažemo samo o onima koji nam to urade.
  • Mile

    26.11.2021 07:35
    Mile
    Obzirom dasmo Rusima sve dali trebali bi imati sest godina garancije! Ovo taman do izbora a posle i crno ispod nokta ces da naplatis! Samo....cisto sumnjam daces dotle izdrzati! Pocelo je!
  • Dd

    26.11.2021 06:36
    Dd
    Jel si bio da utvrdis gde ces da bezis i koliko kosta garancija u Rusiji? BG je ustao a sa njim i cela Srbija! Gotov je,AV,AV,AV,AV!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.