Vlada formirala Koordinaciono telo za sprečavanje korupcije na najvišem političkom nivou

Vlada Srbije formirala je na današnjoj sednici Koordinaciono telo za sprovođenje operativnog plana za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika.
Vlada formirala Koordinaciono telo za sprečavanje korupcije na najvišem političkom nivou
Foto: FoNet
Kako se navodi u saopštenju vlade, cilj tog tela je uspostavljanje koordinacije sprovođenja antikorupcijskih mera na najvišem političkom nivou uz političku i institucionalnu odgovornost visokog rukovodstva za realizaciju strateških mera u toj borbi.

 

 

 

 

 

 

Vlada Srbije usvojila je i Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusa, koji ove godine podrazumeva podršku za sportske klubove u iznosu od 1,2 milijarde dinara.

 

Vlada Srbije usvojila je i Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusa, koji ove godine podrazumeva podršku za sportske klubove u iznosu od 1,2 milijarde dinarVlada Srbije usvojila je i Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusa, koji ove godine podrazumeva podršku za sportske klubove u iznosu od 1,2 milijarde din

 

Vlada Srbije usvojila je i Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusa, koji ove godine podrazumeva podršku za sportske klubove u iznosu od 1,2 milijarde dinara. Vlada Srbije usvojila je i Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusa, koji ove godine podrazumeva podršku za sportske klubove u iznosu od 1,2 milijarde din
"Novčana sredstva biće uplaćena klubovima iz prve i druge lige, u muškoj i ženskoj konkurenciji u kolektivnim, individualnim i paraolimpijskim sportovima. Sredstva će biti dodeljena za dalji razvoj košarke, odbojke, vaterpola, rukometa, karatea, džudoa, rvanja, taekvondoa, boksa, tenisa, stonog tenisa, veslanja, kajaka, plivanja i streljaštva i paraolimpijskog sporta, a predvidjena su i ulaganja u sportsku infrastrukturu, kako bi se omogućili adekvatni uslovi za treniranje širom Srbije", navodi se u saopštenju.
 
Na sednici je usvojena Uredba o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene predela izuzetnih odlika "Vlasina" kojom je to područje kategorisano kao prirodno dobro od izuzetnog značaja za Srbiju, odnosno zaštićeno prirodno dobro prve kategorije.
 
"Usvajanjem ovog dokumenta stvoreni su preduslovi za realizaciju regionalnih i lokalnih razvojnih interesa 13 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a koji se odnose na zaštitu životne sredine i poboljšanje kvaliteta življenja lokalnog stanovništva, unapredjenjem infrastrukturne i komunalne opremljenosti i razvojem privrede", rekli su iz vlade.
 
Vlada Srbije donela je odluku o otvaranju ambasade u Bahreinu, kao i o otvaranju konzulata u Zimbabveu, dok će Severna Makedonija otvoriti svoj konzulat u Srbiji.
 
Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti kojim se unapredjuje položaj korisnika tih usluga, "bez diskriminacije, pod ravnopravnim uslovima, uz aktivno, efektivno i informisano učešće svih lica koja učestvuju u donošenju odluka, a koje utiču na život i prava korisnika, u skladu sa pristupom zasnovanim na ljudskim pravima".
 
Članovi vlade usvojili su set izmena i dopuna zakona iz oblasti prosvete koji se odnose na predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, a koje omogućavaju formiranje Nacionalnog ispitnog centra kao "važnog segmenta u realizaciji projekta državne mature".
 
Usvojena je i Uredba o tržišnoj premiji i "Fid-in" tarifi kako bi se ostvarili ciljevi osnaživanja energetske bezbednosti, jačanja održivosti energetskog sistema i očuvanja životne sredine, na šta se Srbija obavezala potpisivanjem Sofijske deklaracije o "Zelenoj agendi za Zapadni Balkan" 2020. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.