Otvara se pretres za pokušaj ubistva Milana Beka

Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da otvori pretres protiv Aleksandra Zdravkovića, koji je presudom Višeg suda osuđen na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka.

Kako saznaje Politika, rešenje o otvaranju pretresa doneto je na sednici koju je drugostepeni sud održao 15. novembra, a suđenje je zakazano za 16. decembar.

Nije poznato da li će drugostepeni sud samo razmatrati dokaze koje je izvelo veće Višeg suda ili će izvoditi nove i, eventualno, saslušavati nove svedoke.

Apelacioni sud dužan je da nakon pretresa donese pravosnažnu presudu u ovom predmetu. Zdravkovićev advokat Milica Colić Kravarski kaže za Politiku da drugačiju odluku Apelacionog suda nije ni očekivala i da je ubeđena da će konačna presuda biti oslobađajuća. 
 
"U prvostepenom postupku napravljen je niz propusta na koje sam ukazala u žalbi na presudu. Drugostepeni sud ocenio je da su moji navodi tačni i odlučio da otvori pretres. Uprkos tome što je drugostepeni sud bio dužan da postupi u skladu sa odlukom Apelacionog i što navodi da je neprihvatljivo da prvostepeni sud svoju odluku zasniva na iskazu koji je dat tri godine nakon kritičnog događaja, umesto da na ranije datom iskazu sud u ponovljenom postupku poziva oštećenog da se sada, šest i po godina nakon izvršenja krivičnog dela, izjasni na istu okolnost", ukazuje Colić Kravarski.
 
Druga prvostepena presuda Zdravkoviću izrečena je krajem maja. Obrazlažući presudu, predsednica sudskog veća Marina Anđelković rekla je da je iskaz Beka s početka aprila potvrdio da je optuženi izvršilac krivičnog dela. Beko je tada kazao da je s protokom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega.
 
"Nije bilo neposrednih dokaza da sve vi izvršilac, ali posrednih jeste", navela je sudija Anđelković.
 
Kada je završila s obrazlaganjem presude, sudija je dodala da će konačnu reč odneti Apelacioni sud, na šta je Zdravković ironično odgovorio: "Sreća moja".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija