REM pokrenuo postupak protiv Pinka zbog Bokanovog vređanja Tepić i Rumuna

Republičko regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokrenulo je postupak po službenoj dužnosti protiv televizije Pink.
REM pokrenuo postupak protiv Pinka zbog Bokanovog vređanja Tepić i Rumuna
Foto: Pixabay
Postupak je pokrenut zbog gostovanja reditelja Dragoslava Bokana i uvreda na nacionalnoj osnovi koje je uputio potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić.
Kako je preneo portal Nova.rs, u izveštaju Službe za nadzor i kontrolu REM-a navodi se da povezivanje nečijeg političkog delovanja sa pripadnošću određenoj etničkoj ili nacionalnoj grupi predstavlja diskriminaciju.
"Negativan stav o Mariniki Tepić postavljen je u kontekst njenog pripadanja nacionalnoj manjini, pa je čak kao takva označena kao nacionalni neprijatelj, pozivajući državu da uspostavi mehanizme odbrane, što na način na koji je prezentirano predstavlja poziv na nacionalnu i državnu konfrontaciju sa rumunskom manjinom", navodi se u izveštaju.
 
Povezivanje nečijeg političkog delovanja, ocenjenog u izveštaju kao štetno i neprijateljsko, sa pripadnošću određenoj etničkoj ili nacionalnoj grupi, kao i pozivanje na zaštitu od takvog delovanja, objavljeno u televizijskom programu, bez odgovarajuće reakcije voditelja.
 
Navodi se i da pomenuti iskaz Dragoslava Bokana podrazumeva i "a priori destruktivan i neprijateljski odnos rumunske nacionalne manjine u odnosu na nacionalne i državne interese, kao i poziv da se tome suprotstavi".
  • Dr patak

    01.12.2021 17:27
    Podrška za Bokana.sve je tačno rekao.svaka ti čast.
    Žuti ološu
    To nema veze sa Rumunima ima sa Marinikicom djevojcicom
  • Maks

    01.12.2021 16:59
    Pink
    Sve ima svoj kraj.
  • Mirko

    01.12.2021 15:48
    Dobiće pecku, predsednik umiveno lice i ... Idemo dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.