Tiodorović: Među kovid pacijentima više od 90 odsto nevakcinisano

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je 92,3 odsto zbrinutih u kovid bolnicama u Srbiji nevakcinisano protiv korona virusa.
 Tiodorović: Među kovid pacijentima više od 90 odsto nevakcinisano
Foto: 021.rs

"Od onih koji su završili fatalno, skoro trećina se odnosi na ljude koji su se vakcinisali, ali podvlačim da su to starije osobe, sa više od 75 godina. Moram da naglasim i to da su najčešće primili vakcinu 'Sinofarm'", kazao je Tiodorović za Radio-televiziju Srbije.

Tiodorović je dodao da, prema podacima u koje je imao uvid, među mlađim osobama koje su preminule od zaraze korona virusom nema imunizovanih.

On je rekao da nije potrebna panika zbog novog, "omikron" soja korona virusa i da ona nije opravdana.
 
"Sve što iz časa u čas dobijamo iz svetskih institucija govori da nema opravdanja za paniku, ali ima za oprez i pažnju za ovaj soj", kazao je on.
 
Tiodorović je istakao da masovna okupljanja nisu dobra, bez obzira na "stranu" i povod i naglasio da se tako prave rizične situacije u zatvorenom prostoru, bez držanja odstojanja i zaštitnih maski.
 
"Najveću cenu toga će platiti nevakcinisani i stariji sa teškim hroničnim oboljenjima", dodao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.