Demostat: Koalicija oko SNS ima podršku od 55 odsto na republičkom nivou

Partije vlasti na republičkom nivou među stranački opredeljenim građanima imaju podršku oko 55 odsto birača, dok je oko 45 odsto birača opredeljeno opoziciono.
Demostat: Koalicija oko SNS ima podršku od 55 odsto na republičkom nivou
Foto: 021.rs
To je danas izjavio sociolog Srećko Mihajlović.
Predstavljajući istraživanje Demostata, Mihajlović je rekao da je, gledano pojedinačno, sa oko 55 odsto podrške na državnom nivou najjača koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.
Koalicija koju čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka i PSG može da računa na oko 16 odsto glasova, dok takozvana Zeleno-leva koalicija (Ne davimo Beograd, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta) ima oko devet odsto podrške.
 
Ukoliko nastupi zajedno, koalicija Demokratske stranke Srbije i POKS-a imaće oko sedam odsto glasova, a Pokret Dveri i Zavetnici zajedno pet odsto, dok bi ostale stranke imale zajedno osam odsto.
 
"Ovde se belodano vidi da moja projekcija o koalicijama nije do kraja realizovana, jer sam kao verovatnu koaliciju spojio DSS i POKS, kao i Dveri i Zavetnike. U onome što je objavljeno, koalicije Dveri i Zavetnika još nema, što ne znači da je neće biti, videćemo još", rekao je Mihajlović.
 
On je dodao da kao što prednost opozicije u Beogradu ne znači da će oni osvojiti i vlast, tako i na republičkom nivou prednost koalicije oko SNS ne znači nužno da će oni sačuvati vlast.
 
"Ovo nije prognoza izborne pobede opozicije u Beogradu niti partija na vlasti u republici. Do izbora ima još puno, živimo u zemlji gde je sve moguće i ništa nije nemoguće. Ima još 100 dana do izbora", rekao je on.
 
Govoreći o raspoloženju građana, Mihajlović je rekao da većina građana Srbije misli da nema velikih životnih problema.
 
"To je činjenica i od toga se mora polaziti u kampanji. Da li oni stvarno imaju ili nemaju problema, to je druga stvar. Ali njihova percepcija života je da veliki problemi ne postoje. Najčešće navođeno raspoloženje je nada da će biti bolje. Nada da naša rupa ima dno, da neće biti gore. Uglavnom, reč je o nadi, a to je pozitivno raspoloženje", rekao je on.
 
Mihajlović je rekao da tako misli nešto više od dve petine građana.
  • Насеље

    04.12.2021 07:37
    Победа
    Победа ће бити убедљива, зато што је СНС показао како се гради и ради, како се воли Србија, како се воли застава!
    ДО ПОБЕДЕ
  • Ubogi srpski seljak

    03.12.2021 17:51
    Razmisli sine?
    I da je tačno iszraživanje salonskih analitičara( blaga reč prim.aut.)funkcionalno nepismeni SNSovaca ce glasati 54,9%.Cuta ce možda imati i više (mladja populacija i pismeniji ljudi)Ovi drugosrbijanci i šatropatriote su na nivou statistočke greške.
  • Miodrag

    03.12.2021 17:43
    Da srećko, kad bi se zahebavali! Hahahahaha
    "A sad adio ..."
    Do pobede!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.