Sudija USS Petrov: Referendum o promeni Ustava patriotski čin, nije bilo uticaja politike

Sudija Ustavnog suda Srbije (USS) Vladan Petrov izjavio je da će referendum o promeni Ustava biti "dan istine za Srbiju i njene građane".
Sudija USS Petrov: Referendum o promeni Ustava patriotski čin, nije bilo uticaja politike
Foto: Pixabay

Dodao je da će "izlaskom na referendum građani Srbije, nezavisno od svoje stranačke opredeljenosti, izvršiti jedan patriotski čin".

"Neka izlazak na referendum u što većem broju 16. januara bude praznik demokratije", rekao je za današnju Politiku Petrov, koji je i profesor Ustavnog prava Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i član Venecijanske komisije.

Prema njegovim rečima, "važno je da građani budu svesni da odlučuju isključivo o promeni u oblasti pravosuđa i da to ne rade zbog Evropske unije, nego zbog bolje zaštite svojih prava i interesa".
 
On je rekao da nije bilo uticaja politike na rad Radne grupe za izradu Akta o promeni Ustava, čiji je član.
 
"Bio sam oslobođen svakog uticaja politike, ali sam imao u svakom trenutku bezrezervnu podršku ministarke pravde Maje Popović, s kojom su me spojili profesionalizam i patriotizam", naglasio je prof. dr Petrov.
  • Бранко Миладиновић

    06.12.2021 21:10
    ЈОКС

    УСТАВ НЕ СМЕ ДА СЕ МЕЊА!!!!!!!!!!!!!!!
  • Zos

    06.12.2021 11:35
    Da poslušamo sudiju Ustavnog suda? Suda koji služi vlastodrscima, a protiv naroda!
  • Dragan

    06.12.2021 09:49
    Ah
    Ako je to patriotski čin ja ponosno idem u izdajnike.Moji poznanici glasaju NE ,i hapšenja sudija ustavnog suda DA zbog flagrantnog kršenja ustava,izdaje države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.