Od danas pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija od danas, 6. decembra do 12. decembra pojačano kontroliše saobraćaj, kako bi otkrila prekršaje upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.
Od danas pojačana kontrola saobraćaja
Foto: 021.rs
Ova međunarodna akcija će početi danas u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL - Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP.
Saobraćajna policija će svakoga dana koristiti sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.
U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.
 
Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveo je MUP.
  • Nimbus

    06.12.2021 09:42
    Slazem se da je saobracajna policija korumpirana, bahata i selektivna. Ali, apsolutno podrzavam kaznjavanje i pre svega iskljucivanje pijanih vozaca iz saobracaja. I mnogo strozije kazne, ali za sve.
    E sad, malo mi je 'cudan' termin ove pojacane kontrole. Nesto mi se javlja da ce biti najjaca u subotu, negde pre 14h.
  • vesko

    06.12.2021 08:46
    povrat drzavne pomoci
    svi dusebriznici koji ce poverovati u ovo saopstenje policije neka znaju
    u biti uniformisani sluze za punjenje budzeta.
    od sutra pocinje isplata humanitarne pomoci 20 eura treba to vratiti
    nazad uvecano za troskove umiformisanih...
    bljak...
  • Ns

    06.12.2021 08:42
    Cccc
    Panduri prokleta vam svaka kazna sto napisete.zasto jer pisete sirotinji kazne a imate u telefonina brojeve tablica koje ne smete da zaustavite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.