Obradović o platnim razredima: Odlažemo za 2025. godinu

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da se predloženim izmenama seta zakona o platama u javnim službama rok za primenu sistemskih zakona pomera za 2025. godinu.
Obradović je izrazila  nadu da će do tada biti završene sve pripreme i analize.
Ministarka je u Skupštini rekla da je funkcionisanje sistema plata podeljeno između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva finansija i da je njihova saradnja bila kontinuirana.
"Ponekad ni najbolja namera ne može da se sprovede u delo. Složena epidemiološka situacija nije se stišavala i naše aktivnosti bile su usmerene na pomoć građanima i privredi", rekla je Obradović.
 
Ministarka je navela razloge zbog kojih država nije uspela da se bavi reformom javne uprave.
 
"Reforme sistema plata su kompleksne i moraju da budu prihvaćene od korisnika, a te reforme su uvek zahtevale dodatnu masu sredstava", rekla je Obradović.
 
Ministarka je navela niz poslova koje država treba da uradi, od kataloga radnih mesta do jedinstvenog sistema za obračun plata, i izrazila nadu da će do 2025. taj posao biti urađen.
 
Primena Zakona o izmenama zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru već je odložen sa 2021. na 2022. godinu, a sada bi poslanici trebalo da taj rok odlože za još četiri godine.
  • Bojan

    07.12.2021 17:16
    @ovo

    Najavljeno za 2014-tu a moralo se doneti 2017. godine kad je donet zakon o zvanjima u državnoj upravi.
  • milicica

    07.12.2021 15:29
    Treba vam jedinica izmedju
    Pa stvarno ste saka jada. Lazete iz godine u godinu. Uostalom da bi ste to uradili i za 4 godine morali bi dva puta pobediti kako se raspisuju izbori malo sad a malo sutra
  • Rajko

    07.12.2021 15:14
    Sistem za pozeleti
    To je ta vasa efikasnost ekonomskog tigra. Niste kadri ni jedan kvalitetan potez da povucete, jedino vam uspeva da tracite nase resurse i nase novce. U tome ste nenadmasni i jos imate obraza da se hvalite tim potezima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija