Genetičar Stojković podneo ostavku na mesto profesora Medicinskog fakulteta u Kragujevcu

Genetičar Miodrag Stojković saopštio je da je podneo ostavku na mesto redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.
"Ma koliko jedno oko bilo tužno, drugo ne prestaje da se osmehuje", napisao je Stojković na Twitteru.

On je objavio i obrazloženje zbog čega odlazi sa mesta profesora koje je uputio rektoru Univerziteta u Kragujevcu Nenadu Filipoviću i dekanu fakulteta medicinskih nauka Vladimiru Jakovljeviću.

Stojković, između ostalog, navodi da je razlog ostavke odluka o promeni finansiranja opreme i rada Centra za istraživanje matičnih ćelija i Banke matičnih ćelija.
 
"Tom odlukom se značajno odstupa od realizacije Projekta odobrenog i od Vlade Srbije, a kojom direktno utičete na funkcionalnost i ostvarivanje ciljeva. Sigurno vas ne treba podsećati da je zahvaljujući meni Kragujevac dobio projekat i centar, ali vaša odluka i odstupanje od projekta je i odstupanje od principa dobre Uprave – isključili ste konzistentnost, komunikaciju, nepristrasnost i odsustvo zloupotrebe položaja", naveo je Stojković u obrazloženju.
 
Miodrag Stojković jedan je od najpriznatijih srpskih genetičara. Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Beogradu, a doktorirao 1996. godine na Veterinarskom fakultetu u Minhenu u oblasti embriologije i biotehnologije.
 
Bavi se naučnim radom iz oblasti genetike i profesor je na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, gde je i šef katedre za humanu genetiku. Jedan je od prvih naučnika u Evropi koji zajedno sa prof. Ekhardom Volfom i dr. Valerijem Zakhartčenkom počinje intenzivno da se bavi kloniranjem domaćih životinja.
 
Osnivač je specijalne bolnice za lečenje steriliteta Spebo u Leskovcu.
  • B

    09.12.2021 09:47
    bumbar
    kokane..... ".. koju žrtvu izigrava Novak, ili ovaj čovek? Kakav je ovo narod? Šta i čemu si ti doprineo društvu pa da pljuješ Novaka?
  • Nina

    08.12.2021 20:22
    Zao mi je sto kod nas ljudi sa znanjem bilo kakvim ,prolaze ovako.
    Samo politika smrdi ovako nesnosno.
    Ona je smrtno bolesna i kao besnilo je , bar kod nas!
    I sve to dovodi do sramnih situacija i još sramnijih naših komentara .
    Mi,
    neupućeni,izmanipulisani,pametni
    pa skoro ko Tesla,takmičimo se u davanju paušalnih komentara.
    Nisu oni krivi za naš život...
    Pogotovo ne nauka!
  • Liman NS

    08.12.2021 19:22
    kokano
    I ovaj lik je provaljen. Kao veeeeliki je strucnjak, ali nece da ide iz srbijanije u kojoj ga proganjaju. Ma daj, nemoj me ...... Idi radi negde gde ces bit placen umesto sto ovde glumis zrtvu kao Novak. Smorili ste sa tim ulogama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija