Kon: Treća doza vakcine bi trebalo da štiti od omikron soja

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da smatra da će treća doza vakcina protiv kovida-19 štititi i od novog omikron soja korona virusa.
Kon: Treća doza vakcine bi trebalo da štiti od omikron soja
Foto: 021.rs

Kon je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da u Srbiji nikako da se dostigne željeni obuhvat vakcinacijom.

"Lestvicu smo podigli na 80 odsto, a nismo ni 60 odsto postigli", rekao je Kon, koji je i član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa.
On je naveo da ima opština poput beogradskog Starog grada koje su uspešno sprovele imunizaciju.
Kon je istakao da očekuje da će nastaviti da se poboljšava epidemijska situacija u Srbiji, i da će broj novozaraženih uskoro biti sveden na trocifren.
  • Биљана

    11.12.2021 22:05
    Свака епидемија има рок трајања нека траје јаким интезитетом 4 месеца нека 12 месеци,нормално је да опада број случајева ако додамо 25% људи са природним имунитетом на 55% =80%.

    Према досадашњим подацима које имамо од колега из Јужне Африке има неких назнака да је омикрон сој почетак краја епидемије.


    Свуда у СРБ опада број случајева,а расте број отпуста,се смањује и број умрлих,али на жалост као и код сваке епидемије број умрлих спорије опада.


    И репродукција епидемије почела је да пада,на 1 милион имамо 228 случајева а имали смо пре пар дана 900.


    Као лекар из црвене зоне има разлога за оптимизам и ако не у јануару,у фебруару ће полако болнице излазити из ковид система.


  • Mitra

    11.12.2021 16:08
    Bi trebalo
  • Nena

    11.12.2021 11:12
    vakcina
    Vakcinisana sam prvom i drugom dozom fajzera onkološki sam pacijent i htela sam da proverim antitela i uradila u konzilijumu. Antitela su bila 1769 posle druge doze. Neću da primim treću, što je najgore onkološkim pacijentima i svima drugim bila sam na predavanju otiču limfne žljezde ispod pazuha. Niko to nije rekao i zamislite da sam primila vakcinu i otekle limfne žljezde umrla bi od srca od straha da se rak vratio jer sam ga i napipala u pazuhu. Nego oni ni ušta više nisu sigurni nego se bliži referendum 16 januara pa naglo !!!! opada broj zaraženih. Već viđeno, niti sam antivakser na protiv primila sam dve doze i čuvam i neću treću. Kada sam primala drugu dozu u junu niko nije pričao o trećoj dozi fajzera. Pri tom skup SNS bez maske i distance pa nemojte molim vas više nismo mi kao narod ni glupi i ćoravi. Taj Kon bi najviše voleo da nas stave u izolaciju komplet i da svi poumiremo od depresije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.