Aktivista pozvao građane Novog Pazara da ne plaćaju kazne zbog učešća na protestu

Građanski aktivista Aladin Paučinac rekao je danas da su prekršajne kazne učesnicima protesta u Novom Pazaru obično zastraživanje i pozvao sve one koji su ih dobili da ih ne plaćaju.
Aktivista pozvao građane Novog Pazara da ne plaćaju kazne zbog učešća na protestu
Foto: 021.rs
Pojedinim učesnicima protesta "Novi Pazar uStaje", tokom kojeg je blokiran kružni tok ispred zgrade Gradske uprave, policija je počela da dostavlja prekršajne prijave zbog nepropisnog kretanja kolovozom.
"Svi koji su dobili kazne ne treba da ih plaćaju, već da se obrate meni, pa ćemo videti koji su dalji koraci", rekao je Paučinac.
On je još jednom ponovio da nije organizator protesta u Novom Pazaru, ali da ih podržava.
 
"Meni još uvek nije stigla kazna i biću ljut ako mi ne stigne. Shvatiću to kao provokaciju", dodao je Paučinac.
 
U prekršajnim prijavama koje su pojedini učesnici protesta dobili navodi se da su zatečeni 4. decembra kako se kao pešaci kreću kolovozom, van trotoara, iako je površina pored kolovoza pogodna za pešake. Novčana kazna za taj prekršaj je 5.000 dinara.
 
Osim toga, u prijavama se navodi da su prekršaje otkrili neposrednim opažanjem policijski službenici, a dokaz su fotografije i službene beleške.
 
U Novom Pazaru su tokom ovog meseca organizovane dve jednočasovne blokade saobraćaja kružnog toka u centru grada, od kojih je na prvoj 4. decembra bilo stotinak građana, a na drugoj 11. decembra par desetina.
 
Organizatori oba protesta nisu poznati, a građani su pozivani preko društvenih mreža.
 
Tada na ulicama nije bilo uniformisane, ali je primećeno prisustvo većeg broja pripadnika policije u civilu.
  • Tomo

    14.12.2021 18:12
    A kada naraste dug
    A kada predaju kazne Javnim zelenasima tj izvrsireljima, pa naraste sa 5000 na 100.000, kome se onda javiti, kada pocnu da fenduju stvari I kucu.
    .
  • Miloš iz Zemuna

    14.12.2021 17:38
    bojkot
    Tako i Bojan Savić poziva na neplaćanje registracija i ostalo a posle traži da mu fanovi uplaćaju pare na račun da ne bi išao u zatvor. Totalno nenormalna strategija. Mislim, strašno.
  • Storno

    14.12.2021 15:08
    Aladinova lampa
    Bravo Aladine!
    Podržavam tvoj veoma realistični predlog!
    Niko ko je dobio prijavu ne treba da je plati a ti protrljaj čarobnu Aladinovu lampu i neka duh iz lampe učini da sudovi i zatezne katamate nestanu!
    Inšalah!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.