Dačić: Pitati majke na referendumu da li su za obavezni vojni rok

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da smatra da instituciju referenduma treba proširiti i na pitanja poput vraćanja obaveznog vojnog roka ili uvodjenja kovid propusnica.
Dačić: Pitati majke na referendumu da li su za obavezni vojni rok
Foto: 021.rs
"Mi sada pričamo da treba uvesti obavezni vojni rok. Hajde da pitamo malo majke šta misle o tome. Ja sam išao u vojsku, sve je to u redu. Hoćemo li antikovid propusnice ili nećemo, što ne raspišemo referendum", kazao je Dačić za TV Hepi.
Govoreći o referendumu o promeni Ustava u oblasti o pravosuđu koji je najavljen za 16. januar 2022. godine, Dačić je rekao da, što se njega tiče, taj refendum i ne mora da uspe.
"Pa čekaj, mi sami sebe razvlašćujemo i ja sad treba da ubeđujem nekoga da izađe da glasa za to", istakao je on.
 
Dačić je naveo da će opozicija koristiti temu referenduma za pozicioniranje u predizbornoj kampanji i u borbi protiv vlasti tako što će govoriti da je to "referendum protiv" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njega ili celokupne vlasti u Srbiji.
 
"To je politički prostor da kažu: 'Propao je Vučić, kakav je to referendum kad je izašlo 20 odsto građana'", dodao je on.
 
On je podsetio da je izlazni cenzus na referendum, koji je nedavno i zakonom određen a kritikovao ga deo javnosti, ukinut Ustavom Srbije iz 2006. godine.
  • Radoje D

    17.12.2021 08:11
    Loše pitanje
    "Dačić: Pitati majke na referendumu da li su za obavezni vojni rok.."
    - Još je bolji predlog da na referndumu pitate *sve gradjane* ko bi branio državu u slučaju spoljne agresije !?
  • Miloš iz Zemuna

    16.12.2021 21:26
    "socijalista"
    Ko uopšte podržava ovog "socijalistu"? Ljudi koji hoće socijalizam znaju i kakav socijalistički političar treba da bude. Dakle, kakvu on ulogu igra?
  • Maks

    16.12.2021 17:09
    Dačić
    Čoveče skini nam se zgrbace idi dosta je bilo. Imaš sina pa šalji gde god ti volja u vojsku sigurno nećeš. Naše sinove ostavite na miru ne damo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.