Kasacioni sud odlučio: Draganu Bjelogrliću će se suditi u Beogradu

Vrhovni kasacioni sud odlučio je da će se glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću suditi u Beogradu.
Kasacioni sud odlučio: Draganu Bjelogrliću će se suditi u Beogradu
Foto: 021.rs
Prethodno je postupajući sudija Osnovnog suda u Nišu predložio da se predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašanje nad kolegom, delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu kao mesno nadležnom iz razloga celishodnosti.
Predlog je postupajući sudija stavio jer su i okrivljeni i oštećeni, kao i svedoci u ovom postupku svi iz Beograda, pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom, dodao je portparol.
Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador", tokom trajanja manifestacije Filmski susreti.
 
Naime, on je 23. avgusta priveden zbog fizičkog obračuna sa rediteljem Antonijevićem, a tada mu je određeno i zadržavanje u pritvoru do 48 sati, koje mu je dan kasnije, nakon saslušanja u Tužilaštvu, ukinuto.
 
On je priznao izvršenje dela i izrazio žaljenje, zbog čega nije predložen produžetak pritvora, kako je tada objasnio zamenik portparola Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.
 
Bjelogrlić je kasnije optužen za nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. Glumac i reditelj je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.
  • Peca

    22.12.2021 17:26
    Peca
    Licno sam apolitican! Ali ovo zaista nije uredu,daje bilo koji gradjanin ovo uradio bio bi razapet i u zatvoru! Zakon postoi ali nevazi za nas obicne i anonimne gradjane! I zato opravdano ovu drzavu zovu,smrdija i banana drzava! Mislim dasmo vec usli i vratili se u vreme krvne osvete!
  • Valsimot

    22.12.2021 17:22
    ...nije da nije
    Nije da odobravam postupak, daleko od toga, ali covek je bio pred sudijom. A sudija je taj koji idlucuje da li ce i kako ce dalje. Covekje inije ukrao, ubio,obljubio itd. I siguran sam da se pokajao cim se oladio. Verovatno ce da plati nesto, ali to je to.
  • Logika prosta

    22.12.2021 14:06
    Jbg tako ti je u Srbiji kad si javna licnost, kad si mocan onda za tebe zakoni ne vaze. Onog crnogorca sto je prosle godie pretukao zemljaka svog ispred kladionice, samo sto nisu na krst razapeli zbog istog dela, mislim da je i dalje u pritvoru dok gosin Bjeloglic slobodno seta i kao ugledni gradjanin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija