Jovanović o oslobađanju Simonovića: Očekivao sam poražavajuću, ne i sramnu odluku suda

Novinar portala Žig info Milan Jovanović ocenio je kao sramnu odluku Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću.
Jovanović o oslobađanju Simonovića: Očekivao sam poražavajuću, ne i sramnu odluku suda
Foto: 021.rs

Simonović je bio optužen da je više osoba podstrekavao da zapale kuću novinara.

"Očekivao sam da će biti neka poražavajuća, ali ne i ovakva sramna odluka našeg pravodsudnog sistema. Svestan sam da živim u zemlji u kojoj vlada kriminal, nepotizam, ali ovakav bezobrazluk nisam očekivao, da će sudije sami sebe da diskredituju. Ovakvom presudom su poslali poruku da nema slobode medija", rekao je Jovanović za N1.

Jovanović je rekao da "političari svakodnevno targetiraju", ali da nije očekivao da će to da urade i sudije Apelacionog suda.
 
"Pljunuli su na sudijsku karijeru, unizili su tužilaštvo i rad policije, imamo humnu Bože pravde, ali te pravde nema", kazao je Jovanović.
 
Ocenio je da se ne radi o proceduralnoj greški, kojom je obrazloženo ukidanje prvostepene presude, već da iza toga stoje "moćnici koji imaju uticaja na pravosudni sistem".
 
"Naši političari su zaštićeni, poznato je koliko je novca opljačkano u opštini Grocka, predao sam nekoliko krivičnih prijava, jednu na 22 miliona evra, drugu na 29. Opljačkan je ogroman novac, on se branio sa slobode, ogroman novac koji je nelegalno stekao utiče na samo donošenje presude", rekao je Jovanović.
  • Ds

    25.12.2021 15:35
    Podrska za Milana Jovanovica.Pravda ce pobjediti samo treba izdrzati.
  • Mila

    25.12.2021 15:13
    Katastrofa da se u 21 veku ljudima pale kuce zato sto razmisljaju drugacije i usude se da kazu istinu koja nekoga pogodi toliko da ti zapali kucu, pa to je toliko divljastvo da iz obesti nasrnes na tudju privatnu svojinu da to nema govora o nekom oslobadjanju nego najtezu mogucu kaznu
  • Jovanović

    25.12.2021 14:31
    Sramno
    Podrška Milanu Jovanoviću da izdrži, sve je strašno to šta mu rade ali pravda mora pobediti. Narode zašto ćutiš, čega se bojiš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija