Mihajlović: Eksploatacija zlata pomoću cijanida u Homolju ne dolazi u obzir

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da eksploatacija zlata u Homolju tehnologijom luženja cijanidom ne dolazi u obzir jer je to štetno za životnu sredinu.
Mihajlović: Eksploatacija zlata pomoću cijanida u Homolju ne dolazi u obzir
Foto: 021.rs
Mihajlović je, povodom protesta u selu Laznica kod Žagubice zbog najavljene gradnje rudnika zlata na Homolju, navela da "niko neće uraditi nešto protiv svoje zemlje i da se može razgovarati samo o tehnologijama koje su u skladu sa evropskim i svetskim standardima".

Ona je poručila da "akteri na javnoj sceni moraju više da slušaju jedni druge i da razgovaraju o ovakvim temama, a ne da budu na suprotstavljenim stranama zato što politički različito misle", ocenivši da se "ekološke teme koriste kao politički programi u predizbornoj kampanji".

Potpredsednica Vlade je upozorila na to da istovremeno na sve strane ima divljih deponija i da se svakodnevno vrlo nemarno odnosimo prema životnoj sredini, prenosi Vlada Srbije.
 
"Svi mi moramo polako da menjamo svest i da shvatimo da je sve to deo naše zemlje, ali isto tako da znamo da zakoni naše zemlje moraju da poštuju sve evropske i svetske standarde", navela je Mihajlović.
  • Zebra

    28.12.2021 11:12
    Onog momenta kad dobiju dozvole da iskopavaju koristiće šta im je najjeftinije. Niko to neće moći tad da spreči.
  • 9

    28.12.2021 10:03
    Ako ova kaže
    da se ne koristi ili ne sme koristiti
    to znači da će sigurno biti korišćeno ili
    se već duži period nemilice koristi.
  • Čerkezovac

    28.12.2021 00:04
    Odg
    Steva
    srbijo probudi se
    Vas predlog je racionalan i vrv neophodan korak koji drzava mora da sprovede.
    Kad vec pominjete Hr, Hrvatska se vodi Eu regulativama i daleko je razvijenija od Sr. Bitno je pomenuti da Hrvatska planira da odlaze nuklearni otpad na granicu druge zemlje,na lokaciji Trgovska gora,koja je seizmoloski aktivno podrucje i nalazi se u dolini reke Une,u blizini nacionalnog parka. Mediji nedovoljno pisu o tome,a eksperti predvidjaju da ce posledice biti katastrofalne i da ce narednih 200 god. biti potrebno da se ekositem oporavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija